sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kiiran näyttely

Lahden ryhmänäyttely 13.01.2013

Tänään oli Kiiran ensimmäiset viralliset näyttelyt. Mätsäreissä tosiaan olemme juosseet syksyn aikana. Seitsemässä mätsärissä taisimme olla. Tarkoituksena oli vähentää minun jännitystä näyttelytilanteissa ja Kiiralle sopiva luoksepäästävyys. Mätsäreissä Kiira antaa tuomarin hyvin katsoa hampaat. Enemmän syksyn mätsäreistä voitte lukea täältä.

Aluksi kaikki näytti menevän todella hyvin. Olimme tosiaan tehneet töitä syksyllä sen eteen, että Kiira olisi rennosti hallissa ja tottunut koriahälinään. Lisäksi olimme harjoitelleet sitä, että Jenny on kehän laidalla, eikä Kiira vetäisi sinne. Kaikki näytti olevan hyvin ja koin, että olimme todella valmiita näyttelyihin. Mitä mielestäni yhä olemme.

Jotakin kuitenkin tapahtui puolisen tuntia halliin tulon jälkeen. En tiedä säikähtikö se jotakin vai mikähän sille tuli. Kiiran kanssa on ollut aiemmin ongelmia, että se on säikähtänyt hallissa oven pamahdusta tai vastaavaa, mutta tänään mitään sellaista Kiiran olotilaa selittävää ei oikein löytynyt. Se on aiemminkin ollut halleissa. Toisinaan se on säikähtänyt, mutta on se muutamat kerrat ottanut oikein rennostikin.Yhtäkkiä Kiira vain vaikutti stressaantuneelta. Yritin lievittää sitä lähtemällä kävelylle hallin ympäri ja hetkellisesti se näyttikin rauhoittuneen. Tultuamme takaisin omalle paikalle Kiira kävi nukkumaan tuolien alle. Olin kuitenkin hieman huolestunut, että mites Kiira reagoi kehässä.

Kehään mentäessä Kiira oli yhä rauhaton. Se veti kovasti pois kehästä. Tyttö taisi olla niin stressantunut, että näyttely ei maistunut. :( Tämä oli todella harmillista, koska viimeisten mätsäreiden jälkeen tuntui jo todella hyvältä. Tuntui siltä, että Kiira on valmis. Harmittaa, mutta ehkä seuraavalla kerralla menee jo paremmin. Kiira on kuitenkin nuori koira, joten toivoa on, että se tottuisi.

Kiiran arvostelu:
"Mittasuhteet sopivat, mutta koira lihavahkossa kunnossa. Hyvä pään muoto. Kookkaat, oikein kiinnittyneet korvat. Hyvä ylälinja. Etuosan liikkeessä vähän löysyyttä. Ei parhaassa karvapeitteessä. EH 4"

Enemmän Kiiran puuhista voit lukea täältä.

Pääsin minä muitakin belgialaisia viemään kehään.

Ensimmäisenä vein Deimoksen Van de Pillendyk Kharon, jonka olen aiemminkin vienyt kehään. Deimoksen touhuista voitte lukea enemmän täältä. Deimoksen kanssa jännitin yhä itse hieman. Ensimmäiset viralliset nyttelyt kuitenkin minulla. Deimos ei siitä kuitenkaan piitannut. Se oli vain oma ihana itsensä. Deimos ei todellakaan stressannut olla äidistään poissa muutaman metrin päässä. Siinä se jökötti ja odotti ohjeita. :) Deimos sai tulokeksi ERI2. Onnea! :)

Toisena belgialaisena vein Gurun, C Ya Soon! z Kovarny. Gurun olen kerran aiemmin tavannut. Olimme suurella belgiporukalla leikkimässä. Siitä voitte lukea paremmin tästä. Gurun kanssa oltiin selvästi harjoiteltu kotona. Minun ei paljoa tarvinnut kehässä tehdä ja Guru osasi seisoa hienosti edessäni, niin kuin kuuluukin. Se ravasikin oikein sulavasti muutaman peitsaavaan askeleen jälkeen. Olen itse tyytyväinen omaan esittämiseeni. Olin iloinen Gurun puolesta: EH2. :) Onnea teille!


Kiitos Riikka ja Jenny kuvista!

Minä ja Kiira
Minä ja GuruKiira ja Ruki odottelevat vuoroaan

5 kommenttia:

 1. Kiira on seuraavalla kerralla entistä vahvempi ja kauniimpi. Handlasit hyvin!!
  Oon nähnyt täysin katastrofaalisia ensikertalaisia, esim Sinisterin joka oli jo turvallisuusriski.
  Kiira piti päänsä kasassa todella hyvin vaikka olikin stressaantunut.

  Deimoksen paras puoli tosiaan on se, että se voisi olla kehässä vaikka tuntemattoman kanssa supermega-iloisena :D Se ei vaan millään jaksa _ikinä_ olla paikallaan vaikka mitä tekisi :D
  Vein Deimoksen ekaa kertaa paniikkikohtauksessa kehään, ja se sai paperiin "Esiintyy erittäin itsevarmasti" :D <3

  VastaaPoista
 2. Niin ja Kiiraa on hyvin voinut kuluttaa kaks yli-innokasta urosta ennen kehää.
  Kitken Deimokselta tota nylkytystä tästälähtien kunnolla, koska alkaa palaa mullakin hermot. Tiedän miltä Kiirasta varmaankin tuntuu :(

  Mutta suunta on vaan ylöspäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä :) Toivon kanssa, että nsi kerralla menee paremmin :)

   Poista