tiistai 26. helmikuuta 2013

Voi murkkujen murkku

Jos Neira haukkui paljon ennen murrosikäänsä, niin mitä hittoa se sitten tekee nyt? -,-

Asun tällä hetkellä Neitan kanssa koiravahtina kämppiksen vanhempien luona. Ollaan ikäänkuin koiravahteina. Täällä on siis minun ja kämppiksen lisäksi: Kiira, Neira, Prinssi ja kohta juoksuinen Samba.

Ajattelin, että täällä olisi helpompaa. On takapiha jonne koirat voi päästää ja pihalla on kolme autoa joiden kanssa vuorotella, että mihin ihanaan paikkaan sitä veisi koirat pitkälle lenkille. Kaikki alkoi kohtalaiseti. Samba ja Neira riehuivat keskenään ja painivat oikein suloisesti. Kiira katseli vierestä aina kun malttoi ja välillä kolmikko leikki keskenään.

Ongelmat oikeastaan alkoivat, kun Neira alkoi väsyä. Neira alkoi haukkua kaikelle. Jos ennen olin sitä mieltä, että Neira haukkuu kaikelle, niin se on nyt kahta kamalampi. Jos sen päästää takapihalle, niin se on ihan hetken hiljaa ennen kuin se alkaa haukkua naapureiden koirien haukkua. Jos se kuulee auton, lapsen, ihmisen ulkona, niin se haukkuu.

Sisälläkin Neira on avannut suunsa oikeastaan ensimmäistä kertaa. Se haukkuu, jos Kiira leikkii Prinssin kanssa. Neira haukkuu myös talossa asuville kummituksille, lampuille, varjoille ja vaikka mille.

Neira on myös kaiken haukkumisen lisäksi aivan korvaton apina. Se tunnistaa vain käskyt "istu ja maate", jotka sille on opetettu ensimmäisellä viikolla minulletulon jälkeen. Se ei edes osaa tulla sivulle, vaikka luulin sen olevan aika vahva. Eilen yritimme treenata, mutta se vain haahusi seuruun läpi ja perusasentokin oli vinompi kuin koskaan. Se tarvitsi älyttömän suuren käsiliikkeen, että se ymmärsi yhtään mitään.

Puhuinkin kämppiksen kanssa, että ellei Neira ala nukkua päivisin ettei se väsy niin kamalasti, niin minun täytyy muuttaa takaisin omaan kämppääni. Joten saa nähdä kuinka tässä käy.

Joten APUA, minulla on hirviö käsissäni :D Hakekaa se pois? :D6 kommenttia:

 1. Voi ei! :( Silläkin on varmaa mörköikä tullut, vähän eri tavalla kun Nitalla.. Hermoja vaan sinne, en voi kuvitellakkaan mitä tuollaisen haukkumisen kestäminen on :D
  Toivottavasti olisi vain väliaikainen ilmiö ja lähtisi pois HYVIN nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa jättää suosiolla treenaus vähemmälle ja tehdä vaan tosi helppoja juttuja. Kiihdyttävät jutut minimiin, ruokapalkka ihan ehdoton. Sisällä leikkiminen pannaan, ulkona ehkäpä vain kaksi koiraa kerrallaan? Murkkuikäisen elämä täytyy tehdä mahdollisimman yksinkertaiseksi. :D

  Tsemppiä kiljukaulan koulimiseen! Kyllä se siitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Ja joo, huomasin myös että treenauksesta tulee vaan mulle harmaita hiuksia :D

   Poista
 3. Deimos oli kanssa mörköikähuutaja. Nyt Zeuksella tullu samaa, kauhee tapettavan sijan kirkuminen kun näkee mitä tahansa...
  Deimoksen kanssa kokemuksesta se paranee kyllä kun ikää tulee vähän enemmän. Kyllä se siitä, tsemppiä!
  - Daisy ja belgit

  VastaaPoista