R.I.P

RTK 1 Goldshimmer Kissing My Dreams
Rotu: sileäkarvainen collie
Rekisterinumero: FI37287/12
Syntynyt: 26.05.2012- 28.10.2014
Sukupuoli: narttu
Väri: tricolour
Kasvattaja: Riitta ja Suvi Lod, Vantaa (Goldshimmer’s)
Omistaja: Erica Österholm, Vantaa
Säkä: 55cm (03/13)
Paino: 19kg (01/14)
Luusto: -
Silmät: OK (07/12) 
Terveys: Atooppinen laaja allergia. Tarkempi lista.
Emä: Secret Affair’s On Your Dreams 
Isä: FI MVA Windswept Height’s Buffalo Bill 

Smooth collie database

Kuvia - kiharagalleria
Tulokset 
Neirasta muualla

Rakas Neirani vietiin viimeisele matkalle lokakuussa 2014, koska sen allergiat ympättynä jalkakipuihin olivat sille liikaa. Elämänlaatu kärsi liikaa eikä ollut oikein enää mitään mielekkäistä temppuja kokeiltavana. Nuku hyvin rakas puikkonokkainen ystäväni <3

5 kommenttia:

 1. Heippa! Bongasin blogisi ja laitoin heti seurantaan. Neira on upee! Mulla on joskus ollu haaveissa oma nahkis, mutta sittemmin roduksi valikoitui kuitenkin isovilla. Nyt toista koiraa miettiessäni nahkiskuume on yllättäen nostanut päätään ihan hurjasti ja pohdin, että joskos mulle tulisikin seuraavaksi nahkis. Mulla ei ole rodusta kovin henkilökohtaista kokemusta ja mietinkin, että onkohan nahkis liian pehmeä kaveri kovapäiselle adhd-isovillalle, mitä luulet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis Neirahan on yllättävän kova nahkacollieksi. Ohjaajapehmeä se on, mutta yllättävän terävä jossain tilanteissa. Esimerkiksi ruokaansa se puolustaa kyllä viimeiseen pisaraan eikä hevillä anna periksi. Se on colliemaisen itsekunniota hakeva koira joka viihtyy tuttujen ihmisten kanssa. Vieraat se jättää omaan arvoonsa.

   Itse ajattelin Neiraa hyvänä ekaksi koiraksi, mutta juuri kovuutensa ansiosta se osoittautui yllättävän vaikeaksi loppupeleissä. Mutta hyvä lisä luulen kyllä olevan isolle villakoiralle. Neiran paras kaveri on nimittäin keskikokoinen villakoira, niillä leikkityylit sopii aika kivasti. Ja siis onhan Neira kuitenkin paimenkoira, että siinä mielessä helppo kouluttaa, kun se tahtoo työskennellä ihmisen kanssa ja Neira ainakin on ahne. :)

   Voin suositella lämpimästi villiksen kaveriksi. :) jos löydät jonkun kovemman kaverin. :D Vanhempien luonteita kannattaa kysyä. :)

   Poista
 2. Joo haaveilen semmosesta työintoisesta koirasta, jolla keskittymiskykyä työntekoon olis jo luontasesti vähän enemmän kun tolla isovillalla. Tuon kanssa pystyy loppupeleissä tekemään tosi vähän kerrallaan, kun ei vaan jaksa keskittyä kun maailmassa on niin paljon kaikkee muuta kiinnostavaa. Agilityssä saa hepuleita välillä ja kaikki mun sähläys ja virheet näkyy heti herkässä koirassa, joka sit purkaa sen joko napsimalla mua tai ottamalla ritolat. Hieman haasteellista, kun itse ihan aloittelija lajissa.

  Täytynee varmaan käydä tutustumassa ihan jonkun kasvattajan luona nahkiksiin ja tosiaan vanhempien luonteet ja pennun luonne täytyy harkita tarkkaan. Mut voi että tommonen trikkinarttu mulle vois muuttaa vaik heti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Se on ehkä se paras tapa tutustua rotuun. Minä itse valitsin vain papereiden perusteella. Neira on kyllä hyvä ja aivan ihana koira, mutta ei ihan sitä mitä olisin odottanut. :D Silloin se ehkä antaa enemmän rodusta kun käy kasvattajalla katsomassa. :)

   Poista