VienaBoui Moravia Merilen
Rotu:Belgianpaimenkoira tervueren
Rekisterinumero: CMKU/BOT/6296/12, FI20152/13
Syntynyt: 07.12.2012
Sukupuoli: narttu
Väri: Punainen, musta maski
Kasvattaja: Hana Abrahámová, Tšekki
Omistaja: Erica Österholm
Säkä: n. 58cm (01/14)
Paino: n. 18kg (01/14)
Luusto: -
Silmät: -

Miksi Viena tuli meille?

Olen pitkään haaveillut omistavani kaksi koiraa. Viena ei ollut mitenkään suunniteltu eikä missään nimessä järkevää, koska Neira on yhä niin nuori. Silti rakastuin Vienaan ensisilmäyksellä ja saatuani sen syliini en vain voinut sanoa ei tarjoukselle. Viena vain valloitti minun sydämen yksinkertaisesti. Sen avoimuus ja pelottomuus oli jotenkin häkellyttävää belgialaisessa. Minulle iski vain asellainen "pakko saada"- fiilis ja aloin pohdiskella kuinka Neiran ja Vienan saisin tulemaan toimeen hyvin.


Luonne

Viena on perusluonteeltaan aikamoinen hulivili. Se osaa rauhoittua, mutta on jotenkin sellainen höpönassu. Hyvin rakastettava ja avoin. Viena juoksee syliin iloisesti ja kettumaisesti virnuillen. Se on todella hellyyttävä tapaus. Ei taida mennä iltaakaan ilman, että koirat vetäisivät jonkilaista rallia. Välillä ne hoidetaan aamulla, mutta vähintään kerran päivässä koirat juoksevat, Viena kärjessä riehumassa.

Viena tuntuu todella hyvältä koulutettavuudeltaan. Se on todella ahne ainakin toistaiseksi ja lelut ovat myös huippujuttu. Välillä Viena oikein ummistaa silmänsä ja lujittaa leukansa kiinni leluun. Se on aika hurjaa, mutta ei yhtään hämmästyttävää, kun sen äiti on aikamoinen suojelukoira. Viena jahtaa mielellään leluja ja tarttuu niihin kiinni.

Harrastukset

Tällä hetkellä treenaamme Vienan kanssa pääosin agilityä ja kakkos-kolmos- ja neloslajeina kulkevat hajutyöskentely, rally-toko ja frisbee koppailu.


8 kommenttia: