tiistai 5. maaliskuuta 2013

Hups...

Minä menin vahingossa rakastumaan belgianpaimenkoiran vauvaan. Boui Moravia Merilen on tytön nimi. Kyseinen pentu tuli nyt sitten sijoitukseen minulle. Minä niin totaalisesti rakastuin tähän, että pitkän harkinnan ja omien voimavarojen punnitsemisen jälkeen päädyin kuitenkin siihen, että otan pennun. Minä niin kerrassaan rakastuin sen luonteeseen tavatessani sen ensimmäisen kerran.

Viena tapasi ensimmäistä kertaa Neiran ja Kiiran yhteislenkillä. Eikä se paljosta hätkähtänyt. Belgitapaamisessa oli aikamoinen haukuntakonsertti käynnissä ja Viena katsoi silti lähinnä vierestä. Viena osoitti heti ihanan avoimia merkkejä, että olin aivan äimistynyt. Se ei ollut koskaan tavannut minua eikä kämppistäni. Molempien syliin se juoksi miettimättä. Viena jopa kävi istumaan kämppikseni päälle tämän asettuessa makaamaan ottaakseen kuvia. Se oli todella hämmästyttävää.

Tämä pentu on aivan uskomaton. Se on perusluonteeltaan seesteisen rauhallinen, mutta tarvittaessa siitä löytyy kyllä tulta. Sen taistelutahto on kohtuullinen ainakin alustavasti näyttää siltä. Terävyydestä en ole ihan vielä varama, että millaiiseksi se kehittyy, mutta katsotaan miten meidän käy. Vienan emä on aikamoinen suojelukoira, vaikka sillä ei tuloksia vielä olekaan. Isällä taas on tuloksia jäljessä ja tokossa, niistä voitte lukea enemmän tästä. Emän treeneistä video.

Minulla on nyt siis käsissäni Neira 9kk ja Viena 3kk. Saa nähdä kuinka näiden kahden riiviön kanssa pärjään.

En aio lopettaa Neiran kanssa treenaamista, vaikka pentu tulikin taloon. Näyttelyt ehkä saattavat jäädä vähemmälle ihan vain siitä syystä, että collie ja belgikehät saattavat olla todella kaukana toisistaan, mutta katsotaan kuinka niiden käy. Mätsärit ovat kuitenkin aina hyvää treeniä, joten niissä aion Neiran kanssa yhä käydä.

Vienan kanssa olen miettinyt harrastuksiksi tokoa ainakin aluksi. Mahdollisesti myös hakua ja agilityä. Vienan kanssa riippuu hieman tyttösen luonteesta ja siitä kuinka opin kouluttamaan sitä. :)

Voitte siis myös varautua ulkoasun muutoksiin, kun pentu tuli.


 

26 kommenttia:

 1. Ai "Venus" tuli teille! Kiva, että pääsee senkin elämää seuraamaan näin blogin kautta : ) Hirmuisen nätti pentu.

  VastaaPoista
 2. Voi miten nätti penneli :) Seurailen mielenkiinnolla kasvua!

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloinen hän onkaan, Viena on tosi kaunis nimi.:)

  VastaaPoista
 4. AAAAAAAAAAAAAAIIEIEEFRRHGG voi kun on suloinen! :) minähaluanminähaluanminähaluan.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sama reaktio, kun ensimmäisen kerran näin. <3

   Poista
 5. Voiei mikä iiiihana pallewo <3
  Onnea pennelistä! :)

  VastaaPoista
 6. Hehe :D Kauhee ikävä kyllä jää, kamalaa!

  VastaaPoista
 7. Onnneaaa uudesta pennusta!

  Ps.kiitos mun pentukuumeen pahentamisesta;)

  VastaaPoista
 8. Vooooi vitsi, pieni HUPS ! :D Onneksi olkoon! Saat varmasti kaiken toimimaan vaikka nuoria ovat :) mielelläni seuraan kuulumisia myös pikkuisesta

  Nyt paheni munkin pentukuume :D

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana <3 Onnea uudesta perheenjäsenestä ! :)

  VastaaPoista
 10. Oii ihana belgivauva! Onnea :-)

  VastaaPoista
 11. Ei tämmöisia kuvia saa laittaa! Tulee pentukuume! Nyt alan boikotoida sun blogias ;) (Katoppa, kun pystyn. Oikeasti käyn päivittäin kattelemassa tota pientä karvakasaa!)

  No jokatapauksessa onnea pentusesta :> Neirasta ja Vienasta on toisilleen hurjasti seuraa kunhan kasvavat enemmän samaan ikään :) Nimim. kokemusta on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon pentukuume- tunteen. :D Ja kiitos kokemusten jakamisesta. Minäkin toivon, että Neira ja Viena tulevat viihtymään yhdessä ja jättävät turhat narttuilut pois. :)

   Poista
 12. Nythän siis on niin, että heti, kun Laikan kynsi paranee, me lähetään joukkoulkoilulle!!! Pentupentupentuuuuuu! <3

  VastaaPoista