keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Vienan yksinoloharjoituksia

Vienalla on olluta muutama todella rankka viikko. Ensin se on lentänyt Tsekeistä aivan uuteen paikkaan. Sen jälkeen se asui viikon toisella ihmisellä ennen kuin muutti tänne meille. Viena on todella kiintynyt minuun ja alkaa vinkua, kun lähden kauemmas. Jos menen ulos Kiiran tai Neiran kanssa, niin se ulvoo perään. Tämä ulvominen on pahempaa, jos kämppis menee suihkuun tai vessaan sillä aikaa kun minä olen ulkona Neiran tai Kiiran kanssa. Ei sellaisen kanssa oikein voi olla!

Vienan kanssa täytyy siis tehdä todella tarkasti yksinolo harjoituksia ennen kuin sen voi jättää yksin pidemmäksi aikaa. Olen myös suunnitellut ostavani sille Adaptil - feromonia apteekista auttamaan sitä rentoutumaan. Sen lisäksi, että sillä on ollut rankat viikot takana ja aivan äärettömän suuria muutoksia, niin tätä voisi hyödyntää nukkumajärjestelyissä. Suunnittelin kokeilevani jättää sen huoneeni ulkopuolelle ihan keskenään yöksi, jotta se oppisi itsenäistymään minusta. En ehkä ihan heti aio kokeilla, että pennun maailma ei järky.

Yöt meillä siis toistaiseksi nukutaan niin, että Kiira nukkuu kämppiksen huoneessa suljetun oven takana. Neira ja Viena nukkuvat minun huoneessani suljetun oven takana. Viena nukkuu lattialla ja Neira nukkuu sängyssäni. Kunhan Viena on sisäsiisti, niin ajattelin ostaa huoneeseeni koirille pedin, jotta kenenkään ei tarvitse nukkua kanssani sängyssä. Neira on siihen ihan tervetullut, mutta meillä on hieman ahdasta. Neira on myös lentänyt sängystä, jos se on yhtään puolustanut sitä.

On myös hieman hankalaa tulla välillä Vienan kanssa sisään lenkiltä, koska Kiira ja Neira ärähtelevät sille, kun eivät vanhemmat koirat ole päässeet lenkille yhtä usein. Tähän olen myös kaavaillut sitä Adaptilia, koska se voisi rauhoittaa vanhempia koiria. Toistaiseksi olen vain heittänyt namia minun ja Vienan tullessa sisään vanhemmille koirille. Tätä tehdessä huomioinut, että heitän namit tarpeeksi kauas, jotta Viena ei saa murinoita siitä, että se on vanhempien koirien namien kimpussa. Viena odottaa siis kanssani ovella, kunnes isot koirat ovat syöneet namit ennen kuin päästän Vienan tervehtimään toisia koiria.

Onneksi minulla on tänä keväänä vähän töitä, jotta voin rauhassa opettaa Vienaa olemaan keskenään. Suunnitelmani on siis seuraavanlainen:

1. Ei huomiota Vienalle, kun tulen kotiin.
2. Adaptilin hankinta.
3. Lyhyet yksinolo harjoitukset. Asteittain kauemmin.

Tässä ainakin alustava suunnitelma. Saa nähdä kuinka tästä suoriudumme.


5 kommenttia:

 1. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Toivottavasti alkaa toimimaan! Itse olin hieman hämmentynyt siitä, kuinka helposti ja nopeasti Luna oppi olemaan itsekseen aivan rauhassa. Vienalla on tosiaan aika rankat viikot takana, joten kannattaakin aloittaa rauhassa, ettei pentu ole ihan sekaisin. :) Onnea ja tsemppejä harjoituksiin!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa myös opettaa pentu olemaan eri huoneessa ensin vaikka portin (tai muun, jonka läpi näkee) takana, kun kaikki on kotona. Kun se alkaa sujua ilman itkuja tai kiukkuja, siirrytään vaiheeseen kaikki kotona, mutta pentu suljetun oven takana. Sitten vasta lähtisin ihan oikeasti pois - ja todella lyhyiksi aikaa, vaikka viemään roskat, jolloin pentu on yksin.

  Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta! En muistanutkaan. Teimme sitä jonkin verran Neiran kanssa. :)

   Poista