perjantai 8. maaliskuuta 2013

Treenailua :)

Kävimme tänään Vienan kanssa tikkurilassa hieman katselemassa mikä meininki siellä on. Tiesin kyllä, että belgianpaimenkoira on yleensä arempi kuin collie. Tai ainakin Neira oli niin yli rohkea pentuna, että ero Vienaan oli suuri.

Viena sieti kuitenkin todella hyvin tikkurilan. Annoin sille herkun aina katsekontaktista ja jos joku "pelottava" ihminen, pyörä tai vastaava meni ohitsemme. Sillä oli häntä matalalla, jos pysähdyimme, mutta kävellessä se oli kohtalaisen pystyssä. Olin aika tyytyväinen. :) Emme olleet kauaa, koska pentua taisi hieman paleltaakin, aamuyhdeksältä tikkurilassa oli mielestäni vielä -10, joten menimme autoon lämmittelemään.

Illalla meillä oli ensimmäinen pennun ABC-kurssi, jossa saamme harjoitella muiden pentujen läsnäollessa perusjuttuja. :)

Siellä saimme tänään harjoitella matolle menoa. Tämä on hyvä, jos tahtoo koiran rauhoittuvan jollekin alustalle. Vienalla meni kohtalaisesti. Se on vasta tänään opetellut naksutuksen merkintää, joten sillä ymmärrettävästi kesti hetken tajuta mistä sitä namia oikein saikaan. :) Tästä meidän on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. Myös katsekontaktia tuli tänään treenattua. Se tuntui sujuvan tältä ketunpennulta kuin luonnostaan. :)

Tunnissa kerkesi aika paljon. Minä olen ollut tällä samalla kurssilla jo Neiran kanssa, joten omalla kohdalla tahdon muistuttaa itseäni kuinka opetankaan erillaisia asioita. tämä tekee myös Vienalle hyvää. Ryhmässä on kaksi muuta koiraa, joten samalla tulee häiriötreeniä ja Vienalle kivoja ihmiskontakteja, jotka osaavat lähestyä koiraa oikein. Tänäänkin Viena loikkasi ohjaajan syliin. :D

Kotiläksyksi saimme harjoitella istumista, luopumista, mahdollisesti mattoa ja vierellä kulkemista. Aikamoinen lista, mutta katsotaan kuinka meiltä tämä kaikki oikein sujuu. :)4 kommenttia:

  1. Ompa mukavan oloinen blogi sulla! Beligalaiset on kyllä parhaita, itselläkin oli groenendael muutama vuosi sitten ja toivottavasti vielä joskus tulevaisuudessakin tulee olemaan. <3 Taidan lisätä suosikeihin, seurailla jonkin aikaa sitä kautta ja lopulta ehkäpä liittyä lukijaksi. :-)

    Käy ihmeessä kurkkaamassa myös mun ja liity, jos nappaa.

    http://kaikkiaskeleet.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiinnosta ja käyn kyllä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista