maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sosialisoimista

Vienan kanssa olen nyt yrittänyt olla järkevämpi kuin Neiran kanssa. Neira ei oikein pentuna päässyt mihinkään mikä on varmasti osasyynä sen haukkumiselle. Olen siis yrittänyt juosta Vienan kanssa vähän siellä ja täällä. Tämän viikon suunnitelmassa on korso, turku ja vielä jotakin muutakin. Katsotaan kuinka minun käy Vienan kanssa. Toivottavasti olen oppinut virheistäni.

Eilen olimme Rajasaaressa katselemassa. Viena ei oikein uskaltanut leikkiä kenenkään kanssa enkä patistanutkaan sitä. Viena uskalsi tervehtiä ihmisiä ihan mukavasti. Annoin sen myös koupata ihan keskenään koirista. Yritin vähän pitää sitä sivummalla, koska puistossa oli ihan älyttömästi koirakkoa ehkä 50? Joten emme todella menneet sinne kaiken keskelle. Muutamat koirat tulivat sitä haistelemaan. Jos joku yritti astua sen, niin sellaista käytöstä en hyväksy muilta koirilta, vaan työnnän ne pois. Viena osasi kyllä itsekin sanoa selkäänsä yrittäville koirille, että lähtevät kauemmas.

Rajasaaressa tuli myös huomattua, että Viena jää välillä turhan kauas. Kerran se eksyikin meistä. Se irtoaa yllättävän kauas. Yritän kuitenkin aina sen palatessa palkata sitä siitä, että tulee takaisin. Olenkin kohtalaisen tyytyväinen Vienan tämänhetkiseen luoksetuloon. Aika iloisesti se tunnistaa nimensä ja palaa oman lauman luokse.

Tänään Viena pääsi tutusumaan kahteen uuteen villakoiraan. Neiralle ja Kiiralle nämä kaksi ovatkin jo vanhoja tuttuja. Loltsi ja Laika olivat siis tänään ilahduttamassa meitä. Laika on musta keskikokoinen villakoira ja Loltsi, on aprikoosi kääpiövillakoira. Neira muisti Laikan viime syksyltä todella hyvin. Oli ihana nähdä kuinka Neira kerrankin haukkui innoissaan hihnanpäässä ennen kuin älysi pyytää lupaa päästä tervehtimään.

Olin Vienasta tänään todella ylpeä. Tänään se viimeinkin avautui ja uskalsi juosta kunnolla. Se juoksi sydämensä kyllyydestä Neiran ja Kiiran perässä. Se uskalsi välillä myös leikkiä Laikan kanssa. Olen todella tyytyväinen. Ehkä se viimenkin alkaa hyväksyä meidät uudeksi laumakseen. Juoksemista oli todellinen ilo katsella. Viena ei myöskään ollut Laikasta ihan niin pelottava kuin Sambasta, joten oli mukavaa katsella, kun Laika jopa leikki Vienan kanssa.


4 kommenttia:

  1. Huomaatko jo nyt selkeitä eroja nahkan ja belgin välillä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsekontaktin oppiminen tuli Vienalta luonnostaan, kun taas Neiralla meni tovi. Viena on myös rauhallisempi ruokakupilla kuin Neira on, mutta siitä en ole varma, että onko se nahkan ja belgin välistä eroa. :D En oikein tiedä vielä. Katsellaan ;)

      Poista