torstai 11. heinäkuuta 2013

Sairaslomallako?

Meillä on jälleen yksi koirista sairasvuoteella. Kiiralla on todettu kennelyskä. Kiira aloitti lauantai iltana liman yskimisen ja sunnuntaina, kun mukana oli verestävää limaa päätimme lähteä eläinlääkäriin.

Kiiralta tarkistettiin, että sillä ei ole muuta kuin kennelyskä. Kurkku, suu ja hengitystiet katsottiin jotta varmistuttaisi diagnoosista. Mitään eriskummallista ei löytynyt, joten kennelyskä diagnoosi saatiin matkaan.

Neira on kuulemma todennäköisesti turvassa tartunnalta, vaikka pisaratartunta onkin. Se on sopivan ikäinen ja on vielä antibioottikuurilla joten kaiken pitäisi mennä hyvin. Vienaa taas eläinlääkäri varoitti, että se saattaisi saada tartunnan. Onhan se sen verran nuori vielä.
Muistutukseksi pisaratartunta siis tarkoittaa, että tauti leviää kuononkoskteuden välityksellä. Aivastelun välityksellä ja vesikupin välityksellä. Eläinlääkäri totesi, että ei oikein kannata eristää yhtä koiraa, kun se on niin vaikea hallita tartuntaa.

Viena pysyi oireettomana aina tiistai-iltaan asti. Limaa tuli kahdesti ja muutaman kerran tunnissa se yskäisee. Eli karanteenissa ollaan. Huoh!

Tämä tietää treeniä ei niin koirasosiaalisessa paikassa ja pitkiä hihnalenkkejä, jotta koirat pysyisivät väsyneinä. Tauti tietysti verottaa osittain, joten mitään älytöntä lenkkimäärää ei tarvita. Harmittaa vaan, että taas sairastellaan.4 kommenttia:

  1. Voihan kurjuus, että teillä noin paljon kipuillaan :(

    Oon viimeks kattonut Vienan kuvia Facebookissa silloin kun se oli vielä pentu, siitä on kasvanut oikein soma tyttönen!

    Terveisin arvaa kuka :D

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä paljon sinne, koiran sairastaminen kesäaikaan on tosi raivostuttavaa.:(

    VastaaPoista