sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vantaan viralliset Rally-tokokisat 05.05.2013

Rata-kartan nähtyäni olin pyörtyä. Se näytti aluksi niin hankalalta ja koirille vaikeita juttuja oli mukana. Piti muunmuassa mennä maahan. Kiiran edellisellä tempauksella en tahtonut toista sellaista. Ensimmäisessä kokeessahan Kiira jäi pokkana seisomaan vaikka heiluttelin kättä sen kasvojen edessä.

Neira aloitti tänään ensin ja pakko myöntää, että minua jännitti enemmän kuin eilen. Eilen meillä meni sen verran hyvin, että uskalsin jo odottaa tulosta. Tein sitten vain ratakartta mielessä paljon sivulle tulemista ennen kehään menoa ja palkkasin jokaisesta katsekontaktista. Kehään mentäessä olo oli jo aika rauhallinen, paitsi että Neiran mennessä maahan väärässä kohdassa olisi tiedossa -10 pistettä.

Eilisestä viisaampana osasin tosiaan radan päässäni ulkoa, joten minun täytyi vain keskittyä itseeni ja Neiraan. Meillä alkoi ihan hyvin. Askelissa Neira lähti haahuilemaan jonnekin, joten uusin tämän. Sen jälkeen kun tein kohtaa uudestaan, niin Neira jä istumaan eikä lähtenyt seuraamaan minua, joten siitä tuli muutama -1 pistettä. Kriittisessä maahanmenossa Neira sitten päätti pelleillä runsaasti. Ensin se istui vinoon sivulleni ja itse korjattuaan se tuli sitten parempaan perusasentoon(tämä oli -10 pistettä) minkä jälkeen se meni maahan kiltisti. Loppu radan se suoritti melkein mallikkaasti, kerran se haahuili täsykäännöksessä. Pelätty juosten pujottelu meni yllättävän kivasti. Neira pysyi mukanani ja säilytti katsekontaktin. Hyvä Neira! Lopputulos oli 82 pistettä ja hyväksytty tulos!

Kiiran kanssa olin jo paljon rennompi. Olin tosiaan saanut Neiran tulosket jo käteen ja kunhan Kiira malttaisi pitää katsekontaktin ja olla kuulolla, niin rata menisi kyllä hyvin. Harjoittelimme hieman sivulle tuloa ja eteen tulemista. Kiira meni sitten hetkeksi vielä autoon ennen kuin lopulta ain sen kehään. Meillä meni suorastaan loistavasti! Kiira haahuili vain yhdessä kohdassa askelten aikana ja sitten se ei oikein ymmärtänyt pujotella juosten. Se oli Kiirasta outoa. Askelten kohdalla Kiiralle tuli -3p ja pujottelusta -1. Lopputuloksena 96p Hyväksytty tulos!

Olen todella ylpeä molemmista koirista. Kiira tarvitsee kesäkuussa enää yhden hyväkytyn tuloksen, niin se on rtk1 ja Neirlta puuttuu tietysti 2 hyväksyttyä, mutta oletan, että molemmat suoriutuvat näistä hyvin, koska minä en tosiaan hermoile ihan niin paasti enää. Hyvä me!2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! :) Kyllä tässä nousis jo oma kisaintokin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tästähän tämä vasta paranee omakin kisainto. Hieman positiivisia kokeita takana ja uusia haasteita näkyy edessä. <3

      Poista