lauantai 4. toukokuuta 2013

Salon viralliset rally-tokokisat 04.05.2013

Herätyskello soi kello 5.00. En ollut vielä silloin hermostunut tai jännittynyt. Vein kaikki koirat aamulenkille ja pistin kahvit tippumaan Yritin tällä kertaa illitä hermoni. Auto pakattiin: yksi ydinluu, hieman sian pallealiaa ja läjäpäin nakkia. Kello 7.00 lähti pieni toyotani kohti Saloa kokoonpanolla minä, Jenny, Kiira ja Neira. Viena sai jäädä kotiin kaluamaan luita ja nukkumaan. 

Paikanpäällä olin iloisesti yllättynyt. Olimme olleet siellä mätsäreissä, joten paikka oli tuttu sekä Neiralle, että Kiiralle. Hyvä! Tästä iloisuuteni ei sitten laantunutkaan. Hermostus alkoi hiipiä luihin ja ytimiin. Kiira olisi toisena kehässä, joten sen kanssa täytyi tehdä todella huolellinen pohjatyö ennen kuin menisimme kehään.

Rataantutustuminen sujui ihan kivasti. Rata vaikutti helpolta, enkä nähnyt yhtäkään maahanmenoa mistä olin todella tyytyväinen. Yritin painaa mieleen jokaisen kyltin. Luulin onnistuneeni. Minä en nimittäin pysty enää keskittymään mitä kyltissä lukee, kun olen siinä koiran kanssa. JOten joudun opettelamaan radan ulkoa ennen kuin menen sinne.

Kiiran kanssa meillä menikin sitten aivan älyttömän hyvin. Kiira teki lähes kaikki kyltit täydellisesti. Suurimmat virheemme olivat minun ohjaajavirheeni. Tahdon tehdä kaikki kyltit liian kaukana kytistä, joten tätä täytyy todella treenata. Minä pelkään nimittäin, että koira ohittaa kyltin, joka on ratavirhe. Täytynee keksiä jokin keino. Kiira kesti tänään todella hyvin palkattomuuden ja palkinnoksi saimmekin koottua 87 pistettä. Enää kaksi hyväksyttyä ja Kiira on rtk1 !

Neira puolestaan oli lähes viimeisenä kehässä. Minä tein sille muutamaan otteeseen lämmittelykierroksia, jotta se pysyisi vireänä, mutta ei liian väsyneenä tai vatsa täynnä. Pahin ongelmani Neiran kanssa on se, että jos se ei tee palkkaa, niin se tarjoaa maahanmenoa. Tänäänkään se ei pettänyt minua tässä. Yritin palkata jokaisen sivulletulon ennen kehään menoa, jotta se ei lähdössä tarjoaisi maahanmenoa sivun sijaan. Neira meni kuitenkin maahan. Tästä alkoi OV - putkemme. Myös Neiran kanssa tein lukemattomia ohjaajavirheitä. Neiran toiset ongelmat ovat häiriökestämättömyys. Neira jää tuijottamaan katsojia ja tuomareita kesken liikkeiden. Sillä on myös treenistä huolimatta pientä haahulua, mutta tämän päiväinen ei ollut mitään edelliskertaan verrattuna. Neira oli tänään todella hienosti, minulla vain pääsi lopuksi taas ajatus katkeamaan ja unohdin tehdä yhden käännöksen. Perus minä.

Tästä oppineena: Rata paremmin päähän, jotta Neirankin kanssa voin toimia paremmin. Enemmän sivulletuloa palkalla ja eteentulemista palkalla ennen rataanmenoa. 

Näillä eväillä huomisiin kisoihin ennen pienen pientä taukoa. Alla vielä kuva päivän radasta.

8 kommenttia:

 1. Onnea Kiiran ykkösestä.:) Tsemppiä huomiseen kokeeseen!

  VastaaPoista
 2. Miten suoritat tuon peruutus-istutehtävän? Pydätkö Neiraa nousemaan ensin ylös - peruutus - istu erillisillä käskyillä? :)

  Sijoitetaanko koiria, jos tulee hyväksytty tulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä käskysana on eteen + käsimerkki. En käske koiraa ylös vaan otan niin ison taka-askeleen, että koira ei voi laahata pyllyä maassa, vaan sen täytyy köpöttää askel tai pari ennen kuin istahtaa. Käsken kuitenkin tulla "eteen"- kun itse peruutan, jotta koira ymmärtää istua heti kun on oikeassa kohdassa. Kisoissa on hieman hankalampaa, kun lasken ääneen, että en kämmää,(se on jo noloa minultakin. Astella liikaa askelia ja saada -10 tvä) niin jää välillä sana sanomatta, siksi jätän käsimerkin koiralle ja sanon "eteen" vain jos koira ei tajua pyllähtää eteeni.

   Kyllä sijoitetaan. Ja palkinnot saa kanssa ;)

   Poista
  2. Siis nyt vasta tajusin!!! Siin mun täytyy peruutta eikä koiran?? :D Mä jo ajattelin et miten opetan Nitan peruuttamaan istumaasennosta....

   Poista
  3. Pling! Ei tosiaan sentään noin HC-liikkeitä :D ihan vaan ite peruuttaen ja koira perässä :D

   Poista
  4. Haha nyt tosiaan syttyi lamppu :D Helpotus... Hei tsemppiä huomiseen! ;)

   Poista
  5. Kiitos. :D Ja joo uskon, että on helpotus :D

   Poista