sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Agilityä

Neiran kanssa olemme jälleen olleet treenailemassa halleissa. Keskiviikkona meillä oli oma tunti ilman ohjausta ja se meni ihan kohtalaisesti. Myös tänään olimme ilman ohjaajaa omatoimisesti treenaamassa kokoonpanolla Kiira, Elsa ja Neira.

Meillä oli käytössä uusi putki. Se täytyi ensin houkutella nakilla läpi suorana ennen kuin Neira uskaltaa moiseen mennä. Siellä harjoittelimme sen jälkeen Neiran hyppäämistä vinojen esteiden yli oikealta ja vasemmalta. Tämä sujui oikein loistavasti ja olin oikein tyytyväinen treenien päätteeksi. Neirakin oli todella väsynyt. Se oli tehnyt kovin keskittyneesti, vaikka Kiira treenasi vieressä ja olin todella ylpeä siitä.

Tyhmä minä ajattelin suoraan jatkaa tästä sunnuntain harjoituksissa. En sitten osannut huomioida, että Neiralle esteet olivat uudet ( ne olivat leveämmät kuin mihin olemme tottuneet, joten minä olen kauempana = on erillaista ohjata Neiraa. Olen eri kohdassa meidän juostessa). Myös putki oli tietenkin uusi.

Tänään ei siis mennyt kovin hyvin. Putki liikkui, joten Neiran oli vaikea löytää sitä, kun se ei ollut suoraan reitillämme. Neira ei älynnyt mennä putkeen tänään hypyn jälkeen. :( Myös häiriöt olivat suuremmat: uusi halli ja uusi ihminen + koira treenaamassa meidän kanssa. Neira ja Elsa ovat toki tavanneet ja kerran aiemmin treenanneet, mutta silti lasken heidät uudenlaiseksi häiriöksi. Olisi pitänyt helpottaa hieman eikä vaatia kuuta taivaalta Neiran kanssa.

No, ensi kerralla tiedän sitten paremmin. :)

1. Tätä teimme keskiviikkona omissa harjoituksissa. Sininen viiva on oma suuntansa ja punainen omansa.
2. Molemmat suunnat.
3. Tätä yritimme tänään, mutta se meni vain kerran tällaisenaan läpi. Lopulta pilkoin sen kahdeksi hypyksi erikseen ja putkeksi erikseen. :) Ehkä ensi kerralla vähemmässä häiriössä. :)
Putki
Tauolla


10 kommenttia:

 1. Onko teillä ohjatulla tunnilla minkä korkuiset nuo normiaidat? :)

  VastaaPoista
 2. Korkeimmillaan tuo mikä kuvassa näkyy, mutta hyvin voi olla vielä matalammat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei :) Mietin juuri, että jos omatoimisesti harjoittelisi tuon pentukurssin jälkeen niin mikä korkeus on turvallinen Nitan ikäiselle. Jostain kirjasta luin, että alle 15kk ikäisillä pennuilla rimat pitäisivät olla maks rintakehään :)

   Poista
 3. Suosittelen jättämään kaikki pannat ja valjaat koiran päältä pois agilityä treenatessa ettei koira jää mihinkään kiinni niistä. :) Turhan usein on tullut nähtyä kun valjaat tökkäävält putken suuhun/taitoksiin koiran liikkuessa putkessa hiukan vauhdikkaammin - herkempi koira alkaa hidastamaan vaihtiaan ja varomaan kun valjaat/panta nappaavat esteisiin.
  Tuohon pantaongelmaasi; Omat eivät pujottele pantoja pois päästään joten käytetää kaikennäköisiä pantoja, mutta noutajatalutin tai kokokurra olisi idioottivarma peli. :) Itse käytän aika usein noutajatalutinta > http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398150_4183568908768_1526424440_n.jpg < ja asetan (vrsinkin Juralle) taluttimen ihan korvien taa. Koiraa on selvästi helpompi ohjailla siten ja koska paine kohdistuu vetäessä suoraan kurkunalueelle, niin koira lopettaa automaattisesti vetämisen (ainakin meillä on molemmat lopettaneet)

  VastaaPoista
 4. No vitsit, ei se tullutkaan linkkinä, mutta pitäisi näkyä silti :)

  VastaaPoista
 5. Miksi Neira hyppii noinkin korkeita? Tai siis, käytännössä treenin kannalta se on ihan sama, hyppiikö se 15- vai 30-senttisiä, mutta Neira on kuitenkin niin nuori, että korkeammat voivat tehdä vielä hallaa sen nivelille ja lihaksille. Joten miksi korkeammat matalampien sijaan? Mahdollisimman matalat ovat myös kannattavempia treenin kannalta, mikäli ei ole ennen rimojen nostoa kehittänyt koiran hyppytekniikkaa. Koira voi oppia hyppäämään väärin, joka on hankala korjata jatkossa.
  Mutta hyvältä kuulostaa teidän meno, tsemppiä jatkoon! (: Pitää nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin juuri pohdin kuvia katsoessa, että ovat ehkä turhan korkeat Tulla ei ole mahdollista (mielestäni) laittaa matalemmalle, joten voisi olla vain rimat lattialla. :) Kiitos humautuksesta! Ja kyllä pitäisi nähdä! :)

   Poista
  2. Rimat lattialla ei myöskään kannata tehdä, koska se taas on koiralle käytännössä sama asia kuin ei rimoja ollenkaan. Lisäksi siinä on riski kompuroida rimaan, joku on sanonut jonkun koiran varpaankin siinä touhussa murtuneen, tosin se menee jo ehkä hieman ylivarovaisuudeksi.

   Poista
  3. Niin. En tietenkään tahdo Neiran varpaan murtuvan. :D Seuraavan kerran voisi tietenkin tutkia niitä hyppyesteitä tarkemmin (jos on mahdllista madaltaa). Emme tuolla treenaa joka viikko, joten se ei ole maailmanloppu jos ei siellä voi treenata hyppyjä. :D

   Poista