keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Treenailua

Olen yhä aivan innoissani agilitystä. Se on aivan mainiota!

Neiran kanssa olemme käyneet syksyllä agilityn pohjataidot kurssin ja nyt olemme jatkuvassa ryhmässä, joka harjoittelee kerran viikossa. Ohjaaja räätöli meille oman ohjelman, koska olemme ryhmän junioreita. Emme siis tosiaan Neiran kanssa tee mitään suuria esteitä ja rimat ovat matalalla.

Neiran kanssa ollaan harjoiteltu nyt joulukuussa lähinnä vinoja esteitä. Eli Neiran täytyisi irrota sen verran, että se älyää mennä muuallekin kuin suoraan. Olen erityistesti hinkannut Neiran irtoamista oikealla. Se ei oikein malta irrota. Oikea puoli on sille vaikea. Tästä voin syyttää vain itseäni. Se taitaa olla seuraus toko seuruun hinkkaamisesta.

Tarkoitus olisi kevään aikana tutustua muihinkin esteisiin. Tähän asti olemme tutustuneet vain putkeen ja hyppyesteeseen. Tulossa olisi siis keväällä: pussi, kaarevampi putki, pituus ja matalana rengas.

Sen huomaa taas, että on viisas koira, jonka kanssa teen hommia. Neira on aiemmin osannut mennä suoraa putkea. Tänään kokeilimme asteittain vaihta putkea U- malliseksi. Oli aivan upeaa nähdä kuinka se älysi mitä sen lopulta pitää tehdä. Olin niin onnellinen! Nyt vain lisäämään haasteita joka kerralle, niin huhhei. 

Toivotaan, että juoksut eivät aiheuta treenitaukoa ihan vielä. :)Punainen katkoviiva on Neiran juoksukuvio. Mustat viivat ovat hyppyesteet ja putki. :D

1. Neiran alkutaipaleet viime syksynä. Opettelimme ylittämään esteet molemmilta puolilta vinossa. Oikealta ja vasemmalta yli.
2. Tässä kuvassa näkyy Neiran ohjausta. Vasemmalta ohjattaessa Neiran on helpompi ymmärtää mihin haluan sen menevän. Oikella meillä on ollut hieman hankaluuksia, mutta kyllä se pikkuhiljaa siitä suoriutuu.
3. Tässä oli tarkoitus lähinnä harjoitella hieman takaaleikkausta. Emme ole Neiran kanssa ihan niin pitkällä. Hieman vain esittelyn makua.
4. Tätä harjoittelimme tämän kevään ensimmäisellä tunnilla. Olin Neirasta todella ylpeä.


3 kommenttia:

 1. Missä ryhmässä olette mukana? :) Millä tavalla nuo viikottaiset ryhmät toimii, ovatko maksullisia ja kuinka pitkäaikaisia? Millä tavalla niihin haetaan?

  Nitan kanssa alkaa parin viikon päästä pentuagility myöskin :)) Jänskättää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan yksityisellä koirankouluttajalla käyty. Sellainen Koirapalvelu Virike tmi. Kävimme ensin pohjataidot kurssilla ja nyt tosiaan olemme jatkuvassa ryhmässä. Haimme kurssille tämän Virikkeen nettisivujen kautta. Kurssit maksetaan kuukausittain ja olemme olleet mukana syksystä saakka. Ymmärsin, että yksi ryhmässäni on ollut mukana kolmisen vuotta.

   Toivottavasti teillä menee hyvin :) Minä olen ihan lajiin hurahtanut <3

   Poista
  2. Täytyypä pitää mielessä jos lajiin hurahdetaan :)

   Poista