maanantai 29. huhtikuuta 2013

Rally-tokoilua

Analyysiä lisää viime kerran virallisista kisoista:

Neiran pahin ongelma on selvästi hihnassa haahuilu. Neira ei oikein malta keskittyä, kun palkka jää pois. Neira teki siis kyllä kaikki liikkeet oikein, mutta se ei tosiaan seuraa oikein kontaktissa. Kaikki on mielenkintoisempaa.

Kiiran pahin ongelma taitaa olla ennakointi. Kiiran kanssa ei voi tehdä mitän kovin montaa toistoa, koska se oppii todella nopeasti ja ennakoi sitten. Muutamat liikkeet sen kanssa täytyy vielä treenata kuntoon. Juuri totesin, että täytyy hyvin harkiten uusia Kiiran kanssa liikkeitä, koska se sitten vain ennakoi.

Tunnelmia viime virallisista voi myös muistin virkistykseksi lukea tästä. 

Suunnitelma:

Neiran kanssa aion nyt tällä viikolla panostaa seuraamiseen. Teemme vain niin lyhyitä radanpätkiä, että se varmasti jaksaa seurata katsekontaktilla ja sitten hirveästi palkkaa lopussa. Toistaiseksi tämä on toiminut ihan hyvin. Neira pystyy jo suorittamaan 3-4 estettä palkatta. Jipii! Nyt vaan urakalla paljon treeniä ennen lauantaita, niin hyvä tulee.

Kiiran kanssa taas aion tehdä ISTU-SEURAA-MAATE erotteluja, jotta se muistaa, että mikä on mikäkin. Makaaminen näytti olevan Kiiralle todella vaikea ja viimeksihän se ei mennyt maahan ollenkaan. Myös Kiiran kanssa rata-seuruu pätkiä tehdään ja treenataan tosiaan vaikeita liikkeitä.

Toivottavasti viikonlopun viralliset menee edes vähän paremmin kuin viimeksi!
12 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä sinne! :)

  Olisi kiva järkätä yhteistreenit, me Nitan kanssa tarvittaisiin vähän häiriö treeniä. Yksin toimii aika hyvin, mutta ai että jos on koira kiikarissa. Eri asia, jos koiria on joka puolella niin sitten malttaa keskittyä taas :D

  VastaaPoista
 2. Oikeesti tässähän iskee ihan häpeä kuinka vähän ollaan lähiaikoina treenattu... Joo syitä löytyy mm. juoksut. Varmaan lomailu on tehnyt hyvää, mutta itselle tulee heti huono omatunto :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö, höpö. :D En minäkään tehnyt juuri mitään Neiran kanssa, kun sillä oli juoksut. EI sitä vaan jotenkin... No, saa aikaseksi. Koirallekin tekee välillä hyvää tauko. Mäkin aion toukokuun jälkeen vaan perseillä sitten kun kaikki nää hässäkät on ohi. :D

   Tehdään ihmeessä joskus häiriötreeniä. :) Neirallekin tekee varman hyvää.

   Poista
  2. Täytyy katsoa joku päivä :) Nyt meidänkin "treenikenttä" on sulanut täällä päin. Voisin lahjoa Samulin mukaan kuvailemaan myös.

   Muuten alotitko Ralli-tokon opettelemisen ihan itsekseen vai olitko kurssilla? Mietin sen aloittamista, mutta en viitsisi taas kustantaa kallista kurssia..

   Poista
  3. Ihan itsekseni aloitin. En ole ollut kurssilla. :D Vienan kanssa olen menossa, jahka sopiva pävä löytyy sieltä virikkeen kurssipalvelusta.

   Poista
 3. Palkattomuutta kannattaa harjoitella niin, että tekee palkan arvaamattomaksi, välillä tulee ja välillä ei. :) Tsemppiä kisoihin! :)

  VastaaPoista
 4. Saako tehtävässä muuten antaa sekä sanallisen, että käsimerkillä käskyn (samaan aikaan)? Yritin sääntöjä lukaista, mutta en tainnut huomata..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa antaa. Tuomari sanoi viimeksi, että maahan menossa voi vaikka mennä makaamaan koiran viereen, jos se auttaa, mutta ylös täytyy itse päästä niin, että koira on yhä maassa. :D Alokas luokassa saa antaa selvempiä käsimerkkejä AVOssa, VOIssa ja MESissä sitten hieman pienempiä käsimerkkejä koko ajan.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öhm? Vastaus viestiin, jonka näin sähköpostissani, niin toinen lukko on kuristavalle pannalle ja toinen on tavalliselle. Jos hihnan laittaa kiinni "väärään" lenkkiin, niin panta kuristaa.

   Poista