tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vienan tokotreenit

Vienan kanssa olen suunnitellut, että lajeiksemme tulisi toko ja esimerkiksi haku. Tahtoisin käyttövalioittaa Vienan joskus tulevaisuudessa, joten joku PK- puolen harrastus olisi kiva lisä. Toistaiseksi haemme siis pohjia ja harjoittelemme tokon alkeita. Olen ilmoittanut Vienan Pentujatko kurssille, jossa minun olisi tarkoitus harjoitella tokon alkeisliikkeitä, kun vakiokoirakouluni tokoryhmissä ei ole meille tilaa ja olemme kilpailutavoitteellisestä tokosta vielä niin kaukana. :D

Tokosta itse lajina ei nyt ihan vielä voi puhua Vienan kohdalla. Viena osaa vierelle tulemisen alun, mennä maahan käskystä (hieman käsimerkillä avustaen) ja istua käsimerkillä avustaen. Viena osaa myös kohtalaisesti pysyä paikoillaan, mutta siinä se onkin ollut kohtalaisen lahjakas. Eli tässä meillä riittää työstämistä. Perusasento pitäisi ensimmäiseksi löytää. Siinä minulla meni tovi opettaa Neiraa, toivottavasti onnistuisin Vienan kanssa paremmin.

Tänään meillä oli belgiporukan kanssa yhteistreenit. Mukana olivat Ruki ja Rena, Guru ja tietysti Kiira. Meillä oli tavoitteena Vienan kanssa harjoitella lähinnä leikkimistä häiriössä. Viena osasi upeasti! Olen siitä todella ylpeä miten se malttoi leikkiä minun kanssa ja tehdä lyhyen maahanmeno harjoittelun. Yritän pikkuhiljaa häivyttää kättä maahan menossa.

Leikkimisellä haen siis sitä, että Viena palkkaantuisi myöhemminkin lelulla suuressakin häiriössä kuten kisoissa tai muualla arjessakin. Tänään Viena karkasi kuitenkin lopussa haistelemaan muita paikallaolijoita, mutta enpä anna sen suuremmin häiritä tyytyväisyyttäni. Viena on varmasti myös eilisestä todella väsynyt.

Viena oli sii smukana kannustamassa minua rallytokon mölleissä, joten sillä on pitkä päivä takanaan. Tänään Viena saa viettää loppupäivän ihan leväten. Suon sen sille ihan mielelläni. Lepoa tämä pieni koira tarvitseekin, jotta se jaksaa loppuviikon treenata mukana!

 4 kommenttia:

 1. Hakuilu on kyllä ainakin hirmu kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. :) Täytyy löytää hyvä porukka missä treenata ja pohjataidot löytää jostakin. :D

   Poista
 2. Hakuilua suosittelen minäkin! Mahtava laji! :)

  VastaaPoista