sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tuettiin tänään Belgianpaimenkoiria MM tokokisoihin!

Mätsäreiden tulot menevät tosiaan Belgianpaimenkoirien MM- tokojoukkueelle. Onnea heille matkaan! Urakalla lähdettiin koko konkkaronkka tänään mätsäröimään. Mukaan lähti siis kämppikseni lisäksi Kiira, Neira ja Viena. Vein vielä kaikki koirat kehään. Ei taaskaan tullut kylmä, kun juoksin kahden kehän välillä. Tänään oli nimittäin pentuluokankin ikäraja nostettu yhteen vuoteen eikä 9kk, joten Nerakin oli pennuissa.

Kiira

Kiira oli tänään suorastaan loistava! Kiira ei vetänyt Jennyn perään, kun se lähti minun kanssani kehään. Se on välillä ollut suuri ongelma, koska sitten Kiira on myös ravannut huonommin. Kiira ravasi minusta oikein hienosti tänään. Aivan minun lähelläni ja oikein askelin. Hyvä Kiira. Minulla oli viimeinkin tarpeeksi lyhyellä näyttelyhihna, jotta Kiira ei pääse jäämään niin jälkeen. Tuomarinkin kanssa Kiira oli todella hienosti. Se ei edes väistänyt. Ihanaa! Ongelmani on yhä se, että vaihdan vahingossa hihnakättä, jolloin Kiira tarjoaa muuta liikettä kuin seisomista. Kiira kuitenkin seisoi muuten tänään todella upeasti, paitsi silloin, jos vahingossa vaihdoin hihnan paikkaa. Tämän päivän tulos kuitenkin: SIN ei sij.

Neira

Mätsärialueelle tultaessa Neiralla oli hieman vaikeaa kaiken koiramäärän ja ihmisten kesekellä. Me kävelimme eteenpäin ja yritin itse olla rauhallinen, vaikka Neira oikeastaan haukkui ensimmäisen vartin taukoamatta epävarmana ja toisaalta kai se olisi joidenkin tuttujen kanssa tahtonut leikkiäkin. Sen vartin haukkumisen jälkeen neira kuitenkin rauhoittui. Sitten olinkin jo aika ylpeä siitä. Neira kuunteli läpi mätsäreiden minun käskyjäni, vaikka olikin loppua kohden todella väsynyt.

Neira ravaa viimeinkin minun reidestäni erossa. "Mätsärit"- tunnisteen alta löydätte meidän muita mätsärihölmöilyjä Neiran kanssa. Neira tosiaan ravasi tänään oikein mallikkaasti. En muista koskaan nähneeni Neiran ravaavan niin kauniisti. Seisominen tuotti tänään ehkä suurimmat ongelmat. Minun pitäisi todenteolla opettaa Neira seisomaan, ennen sen Helsinki KV:tä. Neiran tämänhetkinen kuva hienosta seisomaposeerauksesta on tuomarille pyllynnäyttö. Ehkä joku on kehunut sen takapuolta? Neira siis asettuu katsekontakti minussa ja näyttää takapuolta tuomarille. Ehkä minä sinäänsä voisin kääntyä? Jolloin Neirasta näkyisi kylki eikä takapuoli. Täytynee ensikerralla kokeilla. Tulos huonolla seisomisella: SIN ei sij.

Viena

Viena ottaa elämän ihanan rennosti. Se ei säikähtänyt eikä ottanut häiriötä, vaikka Neira haukuikin vieressä. Viena jaksoi reippaasti, vaikka kolme tuntia olimmekin paikallamme ja välissä kävimme kehässä pyörähtämässä. Loppua kohden Viena oli todella väsynyt ja kävi repullemme nukkumaan. Se otti myös tirsat ihan maassa. Reppana oli kyllä todella väsynyt kotiinpäästyä.

Viena yllätti minut kehässä aika ihanasti. Pariarvostelussa se todella yllätti minut. Viena ravasi todella nätisti, aivan kuin olisimme harjoitelleet enemmänkin eikä edes yrittänyt syödä hihnaansa. Viena myös seisoi kohtalaisesti paikoillaan. Me emme siis ole koskaan harjoitelleet Vienan kanssa näyttelyihin menemistä, joten siihen nähden Viena oli loistava. Me päihitimme toisen pennunkin ja saimme onnistuneesti punaisen nauhan. Punaisten kehässä Viena säikähti tai alkoi varoa alustaa. Se ei siis oikein malttantu ravata kunnolla. Myös seisominen oli nuoren belgialaisen mielestä ihan yliarvostettua ja ennemmin se olisi haistellut toisten takapuolia tai tonkinut maata. Emme siis sijoittuneet. Tästä päivästä kuitenkin loistavasti Vienan ensimmäinen tulos: PUN ei sij.14 kommenttia:

 1. Hei vaan teidän koplalle!
  Piti tulla kommentoimaan, koska Viena oli niin hienosti siinä teidän odotellessa omia vuoroja. Se kameralaukun(?) päällä tasapainotteleva karvamöykky oli hellyyttävä. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia. <3 Juu Viena lepäili siinä repun ja kameralaukun äärellä. :D Olin itsekin todella ylpeä Vienasta. :)

   Poista
 2. Onnea onnistuneesta päivästä!:) Tuli mieleen siitä rally-tokosta kun kirjoitit sen postauksen, muistanko oikein, mutta eikö rally-tokossa saanutkin uusia liikkeen jos teki virheen eikä uusimisesta montaa pistettä lähde pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Unohdin aivan kirjoittaa siitä. Kiitos kun muistutit. :) Olihan siinä. Mielestäni ei mennyt virhepisteitä, että tekee uudestaan?

   Poista
  2. Niin pitkälle en muista et menikö pisteitä vai ei :)

   Poista
  3. Mä luin sitä sääntökirjaa. Vois tietty vielä varmistaa ennen kuin huutelee :D

   Poista
  4. Mun mielestä rally-tokossa on ihan hirveesti kaikkee nippelisääntöjä, ei voi millään muistaa kaikkea.:D Enkä mäkää kyl oo lukenut kuin kerran ne säännöt läpi.:P Ensin treenataan ja sitten luetaan säännöt, näin ainakin mulla.:D

   Poista
  5. NO niinpä! Ihan liian paljon kaikkee. :D

   Poista
 3. Mikään ihme ettei Vienan isä ole koskaan saanut näyttelystä ERI:ä huonompaa... Niillä on selkeesti täydellisyys veressä ;)
  Oon ylpee teistä! <3

  - Belgi-Daisy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivotaan, että Lahdessa menee yhtä hyvin! :D

   Poista
 4. Ootko huomannut, että toi belgikakara on vähän venähtänyt? :'D

  VastaaPoista
 5. Sinut on haastettu osoitteessa lifespill.blogspot.fi :)

  VastaaPoista