perjantai 5. huhtikuuta 2013

Rallytoko

Uutena lajina minulle ja Neiralle on nyt siunaantunut rallytoko. Se on sen verran suunnitelmallisuutta vaativaa, että tekee minulle ja Neiralle oikein hyvää agilitykisoja silmällä pitäen. Rallytokossa on myös myöhäisemmässä vaiheesse esteiden ylihyppäämistä ja putkea, jotka tukevat agilityä mukavasti ja tuovat vähän erillaisuutta arkeen sitten kun on taukoa agilitystä.

Rallytokossa, alokasluokassa, jossa minä Neiran kanssa keväällä kilpailen, on 31 kylttiä, joista valitaan itse kisaan 10-15kylttiä. Linkki kyltteihin löytyy tästä. Luokkia on siis neljä kappaletta. ALO, AVO, VOI, MES. Alokas luokassa on 1-31 kylttiä josta valita itse kisaan. Vastaavasti Avoimessa luokassa on 1-54 kylttiä, josta kisaan valitaan 12-17kylttiä. Voittaja luokassa on 1-77 kylttiä, joista kisaan valitaan 15-20 ja Metsriluokassa sitten 1-95 kylttiä, joista kisaan tulee 18-20 tehtäväkylttiä.

Rallytokon pääpiirteinen idea on katsoa kuinka ohjaajan ja koirakon kontakti ja yhteistyö sujuu. Tässä lajissa saa ohjata kädellä ja kehuminen on ehdottoman sallittua ja toivottua. Kisassa suoritetaan eri määrä kylttejä tietyssä järjestyksessä. Alokas luokka on ainoa luokka, jossa koira saa "haahuilla" hieman kauempana ohjaajasta seuruu-pätkän aikana. Pääasia on, että hihna ei kiristy, koska se tietää -1 pistettä.

Muita virhepisteitäkin on rallytokossa. Eli -1, -3 ja -10. -1 Kategoriaan kuuluu kaikenlaiset pienet virheet kuten koiran yltiöpäinen hölmöily tai häslääminen, koiran kanssa kontaktin menettäminen pitkäksi aikaa ja sellaista. - 3 Kategoriaan kuuluu keskivaikeat virheet, kun ohjaajan väärinymmärretty kyltti, jonka mukaan koira toimii. -10 on jos koira tekee väärän liikkeen tai ei suoriudu siitä oikein. Lisää virhepisteistä voitte lukea rallytokon säännöt lehtisestä.


6 kommenttia:

 1. Täytyypä tutustua rallytokoon lähemmin, kuulostaa kivalta :)

  VastaaPoista
 2. Kas, olipas hyödyllinen postaus! Itekin miettiny Rallytokoa, mutta en oo oikeestaan tienny, et miten siinä toimitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos on hyötyä! Itsekin valaistuin sääntöjä lukiessa. :D

   Poista
 3. Rally-Tokon alkeiskurssi alkaa Helsingin keskustassa Telakkadulla (Nosturin kanssa sama talo) 24.6. Vielä voi ilmoittautua 16.6. saakka! Lisätietoa: http://www.koirapaivakoti.fi/fi/content/koirakoulutus

  VastaaPoista