lauantai 27. huhtikuuta 2013

K9 Match Show Helsingin Gardeniassa

Tänään on kyllä juhlinnan paikka! Samba ja Kiira sijoittuivat eikä Neirakaan ollut kaukana. Paikkana oli tänään Kiiralle, Neiralle ja Vienalle tuttu Gardenian piha, Viikissä. Kauaakaan ei nokka tuhissut, että koko mätsärit oli ohi muutamassa tunnissa. Kiitokset järjestäjille siis sujuvuudesta!

Kiirasta on pakko mainita ensimmäisenä. Olen hurjan ylpeä siitä. Tänään oli meidän 13sta mätsärit ja viimeinkin tuli sijoitus. Eikä oikeastaan edes sillä sijoituksella ole niin suurta merkitystä, kun sillä että Kiira hyppäsi tuomaria vasten ja haisteli tätä tyytyväisenä. Kiira ei kuitenkaan antanut tuomarin katsoa hampaita, joten siitä syystä saimme sinisen nauhan tällä kertaa. Kiira kuitenkin miellytti tuomaria kauniilla liikkeillään ja hienolla poseerauksellaan.

Nauhakehässä tuomari katseli meitä pitkään. Tuomari oli selvästi rakenne ja liike panoitteinen, joten arvasin, että Kiira saattaisi pärjätä siinä ryhmässä. Tuomari valitsi keskelle 7 koirakkoa, joista yksitellen pudotti koiria kunnes meitä oli vain neljä. Siinä vaiheessa olin todella äimistynyt, että olimme yhä kehässä. Kiirasta olin todella ylpeä!

Kiiran tulos upeasti SIN4! Ihanaa Kiira!

Samban kanssa oli jälleen sama ongelma kuin viimeksi. Kehässä oleminen on jotakin aivan hirveän stressaavaa Samban mielestä. Ei ongelmaa ollut viime syksynä. En yhtään tiedä mistä tämä arkuus johtuu. Samba jää nyt sijoituksestaan huolimatta mätsäritauolle. Jotakin täytyy nyt tehdä tuolle stressille.

Samban tulos SIN2, koska sekarotuisia oli jälleen vain 5.

Viena oli jälleen hieman epävarma tuomarin kanssa. Viena ei myöskään suostunut kunnolla juoksemaan. Lyhyen pohdinnan jälkeen uskallan syyttää näyttelyvarusteita. Viena täytyy totuttaa kuristuspantaan, jos aiomme näyttelyissä juosta. löystän kyllä sitä, kun olemme paikoillamme, mutta Vienasta se panta on aika tyhmä. Viena seisoo ihan kohtalaisesti paikoillaan ja poseeraa. Se on todella hyvä alku ja lähtökohta. Meidän täytyy nyt sitten vain harjoitella näyttelynomaisia tilanteita kotona, jotta Viena ei ala aristella tuomareita jatkossa.

Vienan tulos SIN ei sij.

Neira taas on kehittynyt valtavasti. Neira osaa ottaa hienon poseeraus asennon ja se osaa nykyään ravata kohtalaisesti. Neira myös antaa kopeloida itseään. Tänäänkin Neira oikein hykerteli kun tuomari kosketteli sitä. Hampaat olivat hieman epämielyttävää näyttä Neiran mielestä, mutta hyvin se siitä kuitenkin suoriutui. Ei Neira kuitenkaan väistänyt, mutta nenän asennosta näin, että ei ollut ihan Neiran lempi puuhia. Juoksemisen kanssa Neira on myös ottanut ison harppauksen. Enää ei olla minin reidessä kiinni, vaan ravataan nätisti. Tässä kuitenkin huomasin, että harjoitusta tarvitaan lisää ennen 11.5, jolloin on Neiran ensimmäiset viralliset. Neira sai tänään punaisen.

Nauhakehässä olikin sitten porukkaa. Tuomari tosiaan painoitti erityisesti liikkeisiin, mutta katsoi myös muuta esiintymistä. Tämän vuoksi me olimme jatkossa. Olin Neirasta todella ylpeä, vaikka se ei tänään sijoittunutkaan. Me  hävisimme upealle Salukille ja Whippetille. Ei minua muutenkaan harmita, kun edessämme olivat sitten flätti ja setteri. Neira pärjäsi todella hyvin. Hyvä Neira! :)

Neiran tulos siis PUN ei sij, mutta viides.


2 kommenttia:

 1. Tuun teidän mukaan seuraavaan mätsäriin? :)

  Deimos vihas kanssa näyttelypantaa kuolemaansa asti pentuna :D Se heitti nurin kun piti liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ihmeessä. 1.5 tosiaan collieyhdistyksen mätsäreihin. EHkä Deimos sielläpärjää, kun luulee olevansa collie ;)

   Poista