sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mahtava viikonloppu!

Meillä on ollut huikea viikonloppu rally-tokon parissa. On ollut suorastaan tunteikas, mutta mahtava viikonloppu! Aluksi kerron lauantain tapahtumista ja kuvien jälkeen sunnnuntaista. Harmi, että sunnuntaista ei saanut videota. :D

Suuntasimme lauantaiaamuna klo 6.30 Volvon nokan kohti tamperetta. Mukana oli minun ja Neiran lisäksi, Jenny ja Kiira, Jenni ja Elsa. Kävimme hakemassa hieman kahvia itsellemme puolessa välissä matkaa, jotta pysyisimme hereillä. Jennit taisivat ottaa nokoset, mutta minä sain keskittyä sitten ratin takana.

Neiralla oli ensiksi ALO- luokka edessään. 8.40 taisimme kurvata Lielahden Mustin ja Mirrin taakse, kun Neiran rataantutustuminen alkoi 9.30. Menin heti katsomaan ratapiirroksia ja olin ihan tyytyväinen. Neiran pitäisi pärjätä. Hidastaminen taisi olla meille ainoa uusi liike. Se olikin Neiran kaltaisen hötkylän kanssa vaikeaa.

Meillä oli ollut Neiran kanssa 2kk taukoa, enkä minä oikeastaan muistanut sitä kun vasta kisojen jälkeen, että taukoa oli ollut niin paljon. MIelessä oli vain kirkkonummen suoritus, jossa Neira työskenteli hienosti. Ensimmäisellä radalla me pelleilimme Neiran kanssa urakalla ja tulos oli 55/100p. ja hylätty. Olin äärettömän pettynyt itseeni. Kuinka meillä saattoikaan mennä niin huonosti? Jälkeenpäin on pakko todeta, että harjoituksen puute.

Toinen startti oli kahdeltatoista, joten sain hieman aikaa coupata. En kuitenkaan täysin saanut tunteitani kuriin, kun seuraavan kerran menin Neiran kanssa kehään. Neira taisikin vaistota sen. Neira teki kyllä kaiken minkä osasi, mutta minä olisin voinut tsempata sitä ehkä hieman paremmin. Tuloksena oli kuitenkin lopulta RTK1 ja olin onnesta soikea saatuani koulutustunnuksen käteeni!

Kiiran ensimmäinen AVO-luokka startti oli Neiran jälkeen ennen kuin tiesin, että Neira saa koulutustunnuksen, joten olin hieman hajamielinen. Uusin Kiiran kanssa eteentulemisen ja siitä Kiira ottikin herneet nenään. Se on äärettömän herkkä koira. En näköjään jatkossa uusi mitään. :D

Kiira pystyi coupata siitä jotenkin, mutta lopulta Kiiran ja minun hermot petti. Kiira karkasi hallinnastani ja lopulta keskeytin radan. Kutsuin Kiiran luokse ja pyysin sen vielä sivulle ennen kuin lähdimme kehästä ja juoskimme loppupalkan luokse.

Minulla oli tässä taas tunti aikaa rentoutua ja sainkin tässä välissä tietää, että Neira oli kuin olikin RTK1 ja sen jälkeen oli hieman helpompi mennä Kiiran kanssa toiseen starttiin. Olin itselleni armollinen ja pänttsin vain, että kunhan Kiiralla olisi edes kivempaa tällä kertaa. En tainnutkaan muuta tehdä kuin kehua läpi toisen startin ihan vain, jotta sillä olisi kivempaa. Kiiran tulos toisessa startissa oli upeat 91/100p ja kolmas sija! Jipii!

Sunnuntaina Neiralla oli ensimmäinen AVO startti ja Kiiralla toivottavasti viimeinen. Volvon nokka suuntasi Hyvinkäälle tällä kertaa. Kiira aloitti ensimmäiseksi ja olin vähemmän hermostunut ja toivoin vain, että Kiira jaksaisi kanssani.

Kiira onnistui reippaasti paremmin kuin edellisenä päivänä. Se ei kuitenkaan tahtonut tehdä eteentuloja peruuttaen, joten jätin sen suosiolla kesken. Siitä tuli -10p. Meille tuli muitakin pikkuvirheitä ja lopullisesta tuloksesta vähennettiin 5pistettä, koska Kiira oli niin lahna tuulella. :D Reppana taitaa olla aika väsynyt. Olen kuitenkin äärettömän tyytyväinen saimme 75/100p. Ja RTK 2. Hyvä me!

Neira puolestaan oli... naurunkohde. Neira huomasi jo ennen kehään lähtö hyppy-esteen ja se ei sitten oikein jaksnut keskittyä enää mihinkään. Aloituksessa meinasimme saada hylsyn kun Neira lähti liian innokkaasti liikkeelle. Emme kuitenkaan saaneet. Meillä meni aika hauskasti. Neira ei meinannut pysyä nahoissaan eikä todellakaan seurannut sivullani vaan haahuili ympäriinsä. Lopulta minä aloin vain naureskella, kun en muutakaan oikein voinut. Neira tuli aina kohtalaisesti suorituspaikalle hetken luoksetuloon käskyn jälkeen ja suoritti kyltin tehtävän. Lopulta kun pääsimme hypylle, niin sen se suoritti hienosti. sen jälkeen Neira pyöri ympärilläni ja lpulta se poistui kehästä. Tuomariakin taisi hieman naurattaa, kun lähdin tämän luokse keskustelemaan. Tuomari totesi - Älä häivytä tuota innokkuutta mihinkään. Intoa ja potkua riittää työskentelyyn.

Tästä on hyvä lähteä treenaamaan kunnolla ennen Hankoota ja  Espoota. Neiralle AVO juttuja ja Kiiralle VOIttajan juttuja. Apuva. <3 Vienan kanssa on 2kk aikaa saada se ALOkas luokan valmiiksi, joten Vienan kanssa aletaan myös treenailla. ;)

10 kommenttia:

 1. Hurjasti onnea koulutustunnuksesta, you made it!! <3 Ihanan innokas Neira on :D Ja tuo liikkeestä maahan on kyllä kadehtittavan hyvä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta Tampereen reissusta!:) Mä oon ollut tänään ihan hirmu väsynyt ja nukuin monen tunnin päikkärit.:D

  Onnea koulareista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onnea itsellesi hienoista möllipisteistä. Eikun kisaan vain ;)

   Poista
 3. Onnea koulutustunnuksesta! Kadehdin kyllä sinun(ja monien muiden) koirien keskittymiskykyä. En osaisi kuvitella omaani moiselle radalle. Se ottaisi todellakin jossain kohtaa ritolat tai rupeaisi pelleksi kesken radan. Ehkä mä starttaan sen kanssa joskus jossain lajissa, kun se on joku 8v. jos sillonkaan :D No, agilityssä ehkä vähän aiemmin, toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Rupeaisi pelleksi"- ihana tapa ilmaista asia. Vosiin snaoa, että Neiran sunnuntain suoritus... sitä voisi myös ilmaaista noilla sanoilla. :D

   Poista
  2. Harmi tosiaan, kun siitä ei oo videomateriaalia, että mekin nähtäis :D

   Poista
 4. Neiran sunnuntain suoritus. <3 Voin kuvitella, vaikken ollu paikalla. Lähteny nahkalta vähän mopo keulimaan. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neira oli ihana. <3 Mä vaan naureskelin ja olin huvittunut. Se oli aivan ihana. Olisipa sen saanut filmille. Muutama kysyi tuomarin lisäksi: "Harrastatteko agilityä?" :D

   Poista
 5. Pitää kyllä tupata teidän mukaan Espooseen katsomaan. Neira. <3

  VastaaPoista