perjantai 30. elokuuta 2013

Mätsäriprinsessat

Olimme keskiviikkona jälleen Koneen kentällä hakemassa kokemuksia mätsäreistä. Kiira meni jälleen isoihin aikuisiin ja Viena on yhä pennuissa. Paikka oli tuttu, mutta alusta oli eri kuin viimeksi. Edellisellä kerralla olimme Koneen kentällä nurmikolla ja keskiviikkona hiekkakentällä.

Kevythäkki oli mukana ja Kiira sai olla suurimman osan odotteluajasta siellä. Viena puolestaan sai olla totutusti hihnassa ulkopuolella. Viena kun ei vielä osaa odottaa häkissä. Tapasimme muitakin belgejä. Paikalla oli 10kk nuori harmaa tyttönen, jonka kanssa Viena olisi voinut leikkiä vaikka koko päivän. Oli hauska nähdä miten nätit leikkikumarrukset Viena neitonen teki.

Vein ensin Kiiran kehään. Tuomari oli ihan kohtalainen. Se ymmärsi kuunnella koiria ja teimme oikeastaan ihan mukavan treenin hampaiden katsomisen kanssa. Lopulta Kiira jopa tarjosi pussaamista tuomarin kanssa. Se oli aika hauskaa ja tunsin itseni voittajaksi. Muistelin ensimmäisiä kertojani Kiiran kanssa kehässä ja millainen ihana askel etenpäin tämä jo oli. On vain niin mahtavaa huomata kuinka paljon Kiira on edistynyt. Kiira sai lopulta sinisen nauhan ja sijoittui. Tulos SIN4

Viena puolestaan osoitti myös edistymisen merkkejä ja huomasin itsekin, että lähestymistapaa voisin hieman muuttaa. Vienahan on todella avoin ihmisiä kohtaan eikä väistä tuomaria ihmisenä, vaan menee iloisesti tuomarin luokse. Viena vain ei oikein pidä ylitse kumartumisesta ja sitä se väistää. Tästä oppineena voisin ensin tehdä ylitsekumartumistreenejä ihan kotona, kun ei tuomarit aina ymmärrä, että kumartuminen on hieman uhkaavaa koirille. Vienan tulos SIN ei sij.


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva blogi, seuraamaan täytyy ryhtyä. :)

  http://koeruuvet.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Jokainen tuomari tietää varmasti että päälle kumartuminen on uhkaavaa, idea siinä onkin testata koiraa niinkuin yleensä mätsäreissä/näyttelyissä "turha" piteleminenkin (piteleminen on tarvittavaa mutta jotkut tuomarit lääppii koiraa enemmän kuin arvostelun kannalta tarvitsisi) on testi että sietääkö/kestääkö koira sellaista. Harva ei koulutettu koira kovin hyvin sietää/tykkää vieran ihmisen päälle kumartuminesta ja passiivisesta yltiölääppimisestä - sitä pitää treenata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan ajatellut asiaa siltä kannalta, että tuomarit testaisivat luonnetta samalla tai treenin määrää. :) Ja olen ihan samaa mieltä, että sitä pitää treenata. :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista