keskiviikko 21. elokuuta 2013

Terveiset sairastuvalta

Neiralla on siis siitä 12kk iästä asti ollut enemmän tai vähemmän iho-oireita. Kaksi kuukautta minä hoidin sitä antibiooteilla. Kesä-heinäkuu menivät siis antibioottia syöden. Siksi Neira ei kesällä kisannut, kun on dopingin varo-aika.

Nyt minulla sitten meni lopullisesti hermo. Antibiootit loppuivat ja Neiran iho-oireet pysyivät poissa n. 2viikkoa. Nyt ne tulivat uudestaan. Punainen/ärtynyt iho, kutiava ja hilseilevä iho. Karva rasvottuu helposti ja Neira menee taas apaattisemman oloiseksi eikä ole aivan oma hyrrämäinen itsensä. Sillä on myös ollut törkeitä rupia ihan pahimmassa iho-ongelma vaheessa.

Päätin viimein viedä sen allergiatesteihin. Tiedän, että nei eivät ole 100%, mutta antavatpahan sitten suuntaa ja osviittaa siihen, että mitä tulisi välttää jatkossa. Meillä syödään siis barf- ruokaa joten viljatuotteita Neira saa pääasiassa kouluttaessa, mutta katsotaan miten sekin tässä muuttuu.

Laboratooriokokeet, eli kaksi veriputkellista Neiran verta lähetetään USAhan ja siellä tutkitaan mille Neira voisi olla allerginen. Tuloksiin asti Neiralla on 20pvää antibioottikuuri ja kortisoonikuuri aina tulospäivään asti. Ensin 7pvää kortisoonia 1 tbl joka päivä ja sen jälkeen jokatoinen päivä. Tuloksilla kestää vähintään n.3-4viikkoa.

Toivottavasti tämä allergia vielä selätettäisi! Yritän myös olla varovaisempi siinä mitä itse Neiralle annan ja päädyinkin pidättäytymään viljattomaan koulutusnamipolitiikkaan, koska omaan silmään se olisi jo hieman helpottanut Neiran raapimista.


7 kommenttia:

 1. Olen vasta ihan hetken aikaa lukenut tätä blogia, joten en välttämättä ole ihan perillä kaikesta.
  Mutta oletko kokeillut eliminaatiodieettiä Neiralla?
  Meidän nahkatyttö myös alkoi reilu vuosi sitten kutisemaan ja sillä auttoi, kun alkuun poistettiin ruokavaliosta kaikki muu, paitsi linnut. Söi siis pari kk pelkästään kanaa, kalkkunaa ja paria eri kasvista + öljy. Oireet hävisi parissa viikossa ja parin kk kuluttua ruvettiin lisäämään aina viikon välein uusi liha ruokavalioon. Naudasta kutina palasi, joten lopetettiin sen antaminen sitten saman tien.
  Toinen juttu, mikä tuli mieleen on, että onko Neiralla joku punkkilääkitys?
  Sehän on toinen mikä voi myös aiheuttaa kutinaa.

  VastaaPoista
 2. Voi hittolainen kun teillä on huonoa tuuria! :(
  Toivottavasti selviäisi jotain suuntaa-antavaa tietoa.

  Tuo Mannan mainitsema eliminaatiodieetti voisi olla hyvä vaihtoehto kartoittaa ruokavaliota. Nauta on tosiaan vissiin aika yleinen kutinan syy.

  VastaaPoista
 3. Neiralla eliminaatiodieettiä lähdetään tekemään sitten kun allergiavastaukset on tullut. Olen myös itse miettinyt samaa ja toivon sopivan ruokavalion löytyvän. Ei ole Neiralla punkkilääkitystä. Ja siis Neiralla on todella ärtynyt ja pahan näköinen se iho. Tai oli silloin pahimmillaan kesällä. Isoja rupia n. 3cm ihan spontaanisti tulleita. :(
  Kiitos tsempistä! :)

  VastaaPoista
 4. Multa löytyy Neiran siskopuoli, joka kärsii myös allergiasta (jos Neiralla siis tosiaan on allergia). Jos vertaistukea ja -apua kaipaat, laita sähköpostia tulemaan tai lisää vaikka FB-kaveriksi (Vilma Sjölund/vilmsjol@gmail.com). Meillä meni pitkään allergiaoireiden selvittelyssä mutta oikean ruokavalion löydyttyä (täysin siipikarjaton, sis. kanamuna yms) oireet ovat pystyneet poissa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Varmasti tarvitsen. Tämä on jotenkin niin kaameaa katsella kun toinen kärsii tai rapsuttelee itseään enkä oikein tiedä miten päin olisin.

   Poista
 5. Ok, toivotaan että testillä asia selviäisi.
  Nuo allergiat on kyllä niin viheliäisiä :( Kun kuulemma toistuvat antibioottikuurit ja lääkeshampoot ym. pahimmassa tapauksessa vain ruokkii ongelmia, vaikka hetkellisesti auttavatkin.
  Kerro sitten, miten asiat etenevät! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Onnea allergian löytymiseen ja tsemppiä sulle prosessiin! Heitin teitä haasteella. :)
  tervuraptori.blogspot.com

  VastaaPoista