sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Koirakavereita :)

Neira on nyt tavannut hieman uusia ja vanhoja tuttavuuksia. Neira on hieman epävarma muita koiria kohtaan. Se nostaa aina pyllykarvat pystyyn. En ole ihan varma, että ovatko muut koirat sen mielestä ok vai ei.

Olimme eilen tapaamassa Sinisteriä, Deimosta ja Zeusta. Se meni ihan kohtalaisesti. Neira yleensä vain juoksee tässä porukassa ympyrää. Jossain vaiheessa belgipojat huomaavat Neiran. He aloittavat tällaisen juoksuleikin, jossa Neira nostaa pyllykarvat pystyyn, vaikka se minusta tykkää siitä. 

Porukka lähtee yleensä Neiran perään, jos se saa jostain kepin suuhunsa. He juoksevat sitten sellaista risukkoympyrää Neiran yrittäessä karistaa belgit kannoiltaan.

Tänään tapasimme jälleen laumallisen belgejä. Paikalla oli Ruki, Karu ja Sinister, Deimos, Zeus. Sony oli myös paikalla. Neira taisi käydä pikaisesti nuuhkaisemassa Sonya ennen kuin heidän piti lähteä. Rukin Neira tapasi tänään ensimmäisen kerran. Neira vain haisteli tätä ja sitten tämä kaksikko vain jatkoi matkaa muina miehinä. 

Paikalle saapui myös vahingossa metsästyskoiran tyyppinen koira, jolla oli pelottava lehmänkello kaulassa. Neira säikähti sitä aika pahasti. Tämä koirakko lähti vielä jahtaamaan Neiraa eikä Neira tykännyt siitä ollenkaan. Neira haukkui tämän jälkeen joka kerta, kun kuuli kellon. Minua harmittaa, että sille tuli tällainen huono kokemus vieraista koirasta, koska Neiralla tosiaan on ollut tapana nostaa pyllykarvat pystyyn epävarmuuttaan tavatessaan uusia koiria.

Karu on siis n.5kk belgianpaimenkoira malinois. Neira nosti tällekin pennulle pyllykarvat pystyyn. He kuitenkin leikkivät sellaista hyvin hampaista leikkiä. Neira kun on sellainen, että se ensin leikkii ja sitten se kohta heittäytyy selälleen häntä koipien välissä. Karu perääntyi ja sitten Neira ryntäsi leikkisästi tämän kimppuun. Joten Neira myös kerjäsi hieman rajumpia leikkejä lähtiessään mukaan leikkiin.

Neiralla on kuitenkin samanlainen hampainen leikkityyli Prinssin kanssa. Oletan tämän olevan leikkiä, koska leikkikumarruksia kuitenkin tulee kummankin puolelta, vaikka se onkin sellaista örisevää sorttia.

Oletteko itse nuoret teinikoirien omistajat törmänneet tällaiseen?

Deimos ja Neira
Kiira, Karu ja Neira
Kiira, Neira ja Karu
Ruki, Kiira, Karu ja Neira
Deimos, Kiira, Neira ja Zeus
Neira ja Sinister

 Kiitos Riikka ja Jenny kuvista!


2 kommenttia: