torstai 20. joulukuuta 2012

Neira testasi taitojaan

Olimme Kiiran ja Jennyn kanssa "Testaa taitosi"- illassa.

Neiralla oli treenauksessa rauhoittuminen. Neira kun tuppaa haukkumaan ihan kaikelle. Meillä meni yllättävän hyvin. Aluksi Neira hieman hermostui viidelle muulle koirakolle, mutta pääsimme piiloon rauhoittumaan, joten se meni sitten lopulta kivuttmammin.

Omalla vuorollamme harjoittelimme ensin ohittaa muut koirakot hiljaa. Ensin menimme vain hitaasti hihnassa muiden ohi. Se meni oikein hyvin. Seuraavalla kerralla meidät ohitti toinen koira ja Neira oli hiljaa ja naksautin onnellisesti kontaktista.

Neira oli tunnilla kohtalaisesti. Vasta aivan lopuksi se alkoi piipata turhautuneena, kun ei ollut meidän vuoromme. Ulkona se sitten haukkui tutuille koirille muutaman kerran ja vedin vain syvään henkeä ennen kuin käskin Neiran autoon. 

Se koira taitaa pelätä pimeää. 

Olen kuitenkin aika toivelias tulevaisuudesta. Neira on kuitenkin mielestäni edistynyt. Se ei tosiaan ohittaessa hauku. Neira enemmän hälyyttää kaukana olevia "uhkia". Teen tietenkin parhaani vastaehdollistamisella ja luulen myös, että ajan kanssa Neiran hälyyttäminen helpottaa.


4 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä sanoa, että ihailen sinnikkyyttäsi! :) Haukuminen on todella raivostauttava tapa, onneksi Nita ei ole sitä oppinut (koputtaa puuta).. Mekin asutaan vielä kerrostalossa, niin naapurit tuskin tykkäisi hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella rasittava! :D Kiitos tästä arvostuksesta. Siitä tulee hyvä mieli. :) Kiva kuulla, että kaikki nahkat eivt suinkaan hauku niin paljon kun tämä oma riiviöni. :)

   Poista
 2. Nojoo, täällä toinen haukkuja joka tosin kuumenee yli vain treenatessa. Kannattaa sitä rauhoittumista sinnikkäästi harjoitella ja vaatia, eli jos ääntelee niin silloin ei kertakaikkiaan tehdä yhtään mitään. Sinnikkyys kannattaa, muuten olette kahden vuoden kuluttua samassa tilanteessa kuin me (eli pulassa ääntelyn suhteen :D).

  Terkuin puolisisko Lyyti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Se olisi tarkoitus se rauhoittumisen treenaus. :)

   Poista