lauantai 2. maaliskuuta 2013

Yksinoloa

Neira on nyt saanut pikku hiljaa harjoitella yksinoloa ihan keskenään. Huomasin yhdessä vaiheessa, että se huutaa perään, jos sen jättää ilman Kiiraa. Olen siis sen jälkeen pikkuhiljaa harjoitellut. Se on jäänyt ydinluiden kanssa ja olen yrittänyt olla huomioimatta sitä ihan hirveästi, kun tulen kotiin, jotta se ymmärtäisi, että ei ole niin kamalaa jos olen poissa.

Pidemmän yksinolon jälkeen se kuitenkin haukkuu hyvin kimeän ja hätäisen oloisena kotiin palatessa. Se on kuitenkin syönyt, joten en ole kauhean huolissani eroahdistuksesta. Olen lopputulokseen kuitenkin kohtalaisen tyytyväinen. Neira ei enää hauku perääni jos lähden, eikä kotona ole tuhottu mitään.

Videokamerahan sille pitäisi varmaan asentaa varmistuakseni siitä, että Neira ei hauku millekään muulle, kun se on yksin. Olen kuitenkin sen verran tytyväinen siihen , että Neira jää kotiin hiljaa, joten en ole ihan varma, että kannattaako se?

Koirat ovat siis meillä rajattu alakertaan ja siellä pelkkään eteistilaan, jos Neira on Kiiran kanssa. Kaikki hyllyt on tyhjennettävä eikä mitään voi jättää esille. Jos jätän Neiran yksin aika lyhyeksi toviksi, niin sille voi jättää myös oman makuuhuoneeni auki. Kengät se syö ja mahdollisesti treeniliiviä nakertaa, joten ne on piilossa. Sukat täytyy myös piilottaa, koska muuten minulla on vain reikäsukkia. Mutta itse vaatteita en ole nähnyt Neiran järsivän.

Miten itse olette kokeneet koiran yksinolon? Ollaanko teillä nätisti vai onkokengät syöty?8 kommenttia:

 1. Meillä on tuo shelttipentu ollut ihan nätisti, kerran närinyt pyykkikoppaa mutta sekin oli ihan omaa tyhmyyttäni koska unohdin aamulla laittaa lelut ja luut koiraportin puolelle ja jäivät sitten bamsun ulottumattomiin. Jos sille laittaa jotain tekemistä esim. piilottelee herkkuja ympäri huonetta niin se keskittyy hakemaan niitä eikä vinkumaan meidän perään. Pitäisi vaan tietää että mitä se tekee sielä kokonaan yksin ollessaan, omakotitalossa kun asutaan niin ei voi naapurit kertoa jos se haukkuu :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös heitetään jotakin eteisen toiseen päähän, jotta koirat hakisivat niitä eivätkä keskittyisi perään huutamiseen.

   Poista
 2. Meillä pitää rajata kämppä, vaikka koirat onki aikusia. Kaikki ovet kiinni ja koirat saa olla vaan yleisissä tiloissa. Maisa tarkistaa poikkeuksetta, onko jäänyt mitään syötävää, ihan ongelmitta kiipeilee pöydillä ym, joten kaikki on tyhjennettävä ja piilotettava. Sitten se makoilee sängyllä ja katselee ulos. Tuikku pääsääntöisesti makailee, mutta jos aktivointi on vähemmälle jäänyt niin hakee eteisen kaapista hanskoja/pipoja, joita mälvää ja kuolaa. Kaikeksi onneksi nämä haukkuvat vasta kun joku tulee pihaan ja omakotitalossa kun asutaan, ei kukaan edes kuule sitä meteliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on rajattava paikat. Ihan varmuuden vuoksi. :)

   Poista
 3. Elsa oli ihan mahdoton pienenä. Ei sekuntiakaan yksin ilman että alkoi aivan järkyttävä huuto.:( Oli ihan hirvee työ totuttaa se olemaan yksin, onneksi mulla ei ollut silloin töitä niin olin kotona aika pitkään. Lopulta onneksi ihan pienin askelein saatiin se rauhoittumaan jäädessään yksin. Olen aina ollut vastaan kaikenmaailman sitruunapantoja ja olen nyt tosi tyytyväinen että saatiin pelkällä sitkeällä koulutuksella se jäämään rauhallisesti kotiin. Webcameraa ollaan välillä käytetty ja seurattu mitä toi koira tekee kun on yksin, oikeastaan se nukkuu sen ajan kun on kotona yksin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hankalalta alulta teillä tuo yksinolo. Toivottavasti on jo parempaan päin.

   Poista
 4. Luna nahkani (1v) on kyllä ihan hiljaa yksin ollessaan,eikä pahempia tuhojakaan ole tapahtunut. Tyttö kyllä kantelee kengät eteisestä olohuoneeseen ja muuta sellaista pientä, muttei ikinä mitään isompaa. Kengännauhoja on parit menny! :D En ole ikinä rajannut mitenkään muuten asuntoa, mutta periaate on, ettei koira tule yläkertaan. Ihan pienestä asti kun kielsin, niin ei Luna edes sinne yritä. Toivon todella, että tyttö on jatkossakin nätisti! ;)
  Tsemppiä teille harjoitteluun! Lunalla on myös nyt kova murkkuikä menossa, niin mielenkiinnolla tässä odottelen mitä se riiviö vielä keksiikään! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon. :) Kerro ihmeessä täälläkin mitä Lunasi keksii. Luen mielelläni muiden nahkojen elämästä, kehityksestä ja luonteista :)

   Poista