keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Retki mökille

Niin me eilen teimme kämppiksen kanssa, että pakkasimme itsellemme eväät ja lähdimme kymmenen aikaan aamulla ajamaan kohti kämppiksen mökkiä kokoonpanolla Viena, Neira ja Kiira. Itse mökille ajaa n. 2h 30min pysähtymisestä riippuen. Meillä kesti pysähdys tällä kertaa hieman turhan pitkään ja olimme perillä vasta 13.15. 

Automatka sujui kohtalaisen mukavasti. Neira seisoi ensin tovin takaluukussa, kun taas belgialaiset käyvivät pian nukkumaan auton käynnistyttyä. Neira käy kyllä lopulta nukkumaan, mutta minulla heräsi nyt vasta epäilys, että ehkä sillä on paha olla autossa ja siksi se käy nukkumaan vasta niin "myöhään" eli n. 15min lähdöstä. En kyllä tiedä mitä kesällä aion tehdä, kun Viena uhkaa kasvaa niin isoksi eikä minulla ole farmaria. Kuinka lastaan auton täyteen tavaraa pidemmälle mökkireissulle ja koirat päälle: Neira 55cm nahkacollie, Kiira 57cm belgialainen ja Viena mahdollisesti 60cm belgialainen? En tosiaan tiedä.

Päiväretkeksi tämä oli suunniteltu ja mökille päästyämme pääsivät koirat irti. Kiira tunnisti mökkireitin jo puolessa välissä. Neira heräsi horroksestaan vasta ihan loppumetreillä. Hieman Neira nousi hiekkateillä pälyilemään. Ehkä silloin ei ole kovin mukavaa nukkua? Ensin avasimme takapenkin ovet Kiiralle ja Vienalle. Kiira ampaisi kirmaamaan mökille päin, kun taas Viena katseli ihmeissään ympärilleen. Neiralle avasin takaluukun ja annoin sille luvan hypätä autosta. Se ampaisi Kiiran perään. 

Mökillä oli vielä puolisen metriä lunta, mutta se oli kevyttä ja aika helppoa tarpoa. Kävelimme ensimmäiseksi jäälle kokeilemaan kuinka se kantaa. Neira on ollut niin pitkään hihnalenkeillä eikä kunnon riehumislenkeillä, joten se ampaisi turhankin pitkälle. Eikä tosiaan tullut ensimmäisestä kutsusta takaisin. Tästä syystä Neira joutui lopulta tulemaan sisään tekemään takkaa.

Kiira jäi ulos oikeastaan koko päiväksi. Se ei juuri tahtonut tulla sisään. Viena ja Neira puolestan olivat sisällä meidänkin ollessa sisällä lämmittelemässä ja syömässä. Olimme kyllä aika pitkälti ulkona melkein koko ajan. Ei sitä sisällä niin kauaa jaksanut kykkiä. Menimme sitten jäälle kulkemaan ja annoimme koirien riehua.

Vielä viimeisten auringonsäteiden aikana otimme viimeisiä valokuvia ja lopulta oli päivän kuvat saatu kasaan. Koirat olivat väsyneitä. Mökillä oli itsekin saanut nauttia luonnosta, auringosta ja metsän hiljaisuudesta. Eihän siinä ollutkaan mitään muuta jäljellä kuin pakata auto ja lähteä ajamaan kotiin joittain pimeää Lahden väylää pitkin.

Lisää kuvia voitte katsoa kiharagaleriasta. Siellä on paljon upeita kuvia viiden tunnin ulkoilusta, joten katsokaa ihmeessä. Kiiran blogista löytyy myös Kiiran kuulumisista enemmän. :) Kiitos Jenny jälleen kuvistasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti