sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Rallytokoilua

Viime treenipostauksessanäytinkin videon Neiran rallytokoilusta. Olen miettinyt tosiaan rallytoko uraa Neiralle. Neira osaakin jo osan, koska sen kanssa on tehty takapiha-tkoilua. :)

Me treenasimme Neiran kanssa eteentulemista. Se on yksi temppu rallytokossa. En ensin saanut Neiraa kunnolla keskittymään, kun treenaamassa oli Kiiran lisäksi Samba ja Prinssikin. Neira kun ei ollenkaan tykkää, jos se epännistuu jossakin. Olinkin jo ihan unohtanut sen, kun en ole vähään aikaan opettanut Neiralle mitään.

Neira tosiaan aluksi piippasi, vinkui ja veti toisten treenaavien luokse. Ratkaisin tämän pyytämällä Neiraa tekemään ensin kaikkea helppoa. Lopulta tein siis kaikkea helppa, kunnes Jenny treenasi vain Kiiraa. Tätä täytyy siis harjitella. Neiran treenata Samban tai Prinssin läsnäollessa. :D Se onkin selvästi hyvää ärsykekontrollia Neiralle.

Aloitin eteentulemisen hukuttelemalla. Neira osaa kohtalaisesti hakeutua eteen, kun se istuessa tulee yleensä eteeni istumaan, joten hyödynsin tietenkin sitä. Naksautinkin Neiralle sitten ensin vain siitä, että se istuu suoraan edessäni ja annan herkun hieman edenmpänä, jotta myöhemmin saan sen istumaan aivan eteeni. Tämä ei ollut hyvä ajatus. En tiedä muistatteko, kun opetin Neiran sivulle? Tästä ja tästä voitte lukea lisää. Minulla oli siis ongelmana se, että Neira heitti takapulensa sivuun naksautuksen ja nam in välillä: jolloin jouduin antaa sille namin siitä vinosta asennosta.

Myös tässä eteentulemisessa Neira pelleilee minulle. Se siis siirtää takapulensa vinoon naksautuksen ja namin annon välissä, kun yritän vetää Neiran lähemmäs. Lopulta minä lopetin sen namin annon yhtään lähempää, koska Neira alki tarjota vinoa eteentulemista. Tämä näytti onnistuvan. Neira lopetti vinon eteentulemisen ja minä vain naksautin siitä, että se on suoraan edessäni. Hitaasti annin namin hieman lähempää ja se lähtikin kivasti!

Ei Neira ole ihan minun edessäni kiinni, mutta tästä on oikein hyvä lähteä jatkamaan. :) Olen tulokseen tdella tyytyväinen. Ensi viikolla voin kertoa tulskistamme lisää. :)
2 kommenttia:

  1. Mulle tuli taas rally-tokokuumetta kun sai ton möllitokon pois alta.:D Nyt voisi vähän keskittyä taas ralleiluun. Voisikin tänään vähän ottaa eteentuloa vaikka piti olla täysin vapaapäivä.:D Kivaa ottaa välillä jotain ihan uusia liikkeitä kun tokon alokasluokka on nyt siinä vaiheessa et pitää vaan viilata liikkeitä vähän eli mitään täysin uutta opetettavaa ei ole enkä nyt jaksa miettiä avoimen luokan liikkeitä ennenkuin alokasluokka on pyyhkäisty pois alta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :) Onnea teille rally-tokoiluun :)

      Poista