torstai 19. syyskuuta 2013

Kun kaikki ei mene putkeen...

Ensin saa hirveän inspiksen. Neiran oireet lähteneet kortisonilla paranemaan. Sitten tulee hyytävä puhelu eläinlääkäriltä. Kuuntelen äimistyneenä listaa Neiran allergioista. Odotin, että listalla olisi ollut vehnä ja muut viljat. En voinut kuvitellakaan, että lista olisi näin pitkä.

Tässä nyt sitten listaa Neiran allergioista:

Pahimmat

Ruoho: Nata, Kattara, Niittynurmikka, Raiheinä, Karvamesiheinä, Järviruoko

Heinä: Tuoksukki, Jauhosavikka, Heinäratamo, Hierakat

Puut: Leppä, Saarni, Tammi, Paju, Pyökki

Home

Varastopunkki

Lievemmät

Ruoka: Kana (rajatapaus), Soija, Maissi, Kalkkuna(rajatapaus), ohra, peruna, tomaatti, porkkana, ankka

Suunnitelma

Eliminaatiodieetti edessä siis, jotta saadaan pois nuo lievätkin ruoka-aineallergiat. Pahimmaksi ongelmakseni jää nuo ruohot, heinät ja puut. Neira on koira, miten estän sitä juoksemasta nurmikolla? Todella masentavaa! Yritän kuitenkin olla positiivinen ja toivoa, että Neiralla auttaisi antihistamiinit tai kortisooni. Kuitenkin... Jos sen kesä on samanlainen kun tämä kesä... niin millainen omistaja olisin jos tekisin sen elämästä vain kurjempaa?

Neira on tämän kesän ollut antibiottikuurista ja kortisoonikuurista huolimatta kärttyinen, masentunut ja kutiava/hilseilevä. Ei se koko ajan tietenkään ole ollut masentunut, mutta harmittaa, että se tosiaan on kärsinyt kesällä. Nyt näyttää paremmalta. Talvella ei onnekseni ole ruohoa, heinää tai puita. Voin siis puolivuotta olla ihan rauhassa ja miettiä mitä ihmettä Neiran kanssa tehdä.

On ilmeisesti olemassa siedätyshoitoa ja antihistamiinia kevääksi. Voimme siis Neiran kanssa yhdessä syödä kortisoonia ja antihistamiineja kevät nuhaan? Täytyy varmaan tutkia yhä lähemmin kaikkia mahdollisia allergia-asioita.


5 kommenttia: