keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Elämää allergisen koiran kanssa

Tämä on jotain mistä olen halunnut paremmin kirjoittaa Neiran tuloskista lähtien. Neiralla on siis todettu pahat allergiat. Lisää niistä voitte lukea tästä.Tuossa tekstissä lukee siis Neiran allergiat täsmälleen.

Taukoni aikana ja muutenkin tässä syksyllä olen siis huomannut, että Neiran iho kutisee ja se raapii itseään paljon. Kävimme lokakuun lopussa eläinlääkärissä hieman tarkistelemassa ihoa ja tuomiokseen Neira sai; kortisoonia koko loppu elämän. Keskustelimme hieman lääkärin kanssa koirille tarkoitetusta antihistamiinista, mutta emme lähteneet vielä kokeilemaan kyseistä lääkettä kun Neiralla oli iho huonossa kunnossa ja kortisoonin tiedetään auttavan.

Helmikuuhun asti olisi siis tarkoitus, että Neira syö Medrol-vet 4mg kortisonia joka toinen päivä. Lisäksi Malaseb- shampoolla pesut kerran viikossa tai tarvittaessa useammin. 

Toimintasuunnitelmana on siis aloittaa Neiran peseminen keväällä ulkoilujen jälkeen. Siitepölykautena olisi tarkoitus välttää pahimpia siitepölyhetkiä ulkoilulle ja painoittaa lenkkeilyä illalle. Sitten ruoho/heinä/home kaudella eli touko-marraskuu Neira tulisi huuhdella jokaisen lenkin jälkeen. Huomasin nimittäin, että Neira rapsuttaa itseään enemmän, jos se lenkkeilee enemmän nurmikoilla eikä sen jälkeen pese. EIhän sinä tarvitse kuitenkaan kuin huuhdella koira ja kura-kautena sen pesee jokatapauksessa sisääntullessa, joten tämän ei pitäisi olla ongelma.


Eläinääkärin kanssa ei ollut vielä puhetta siedätyksistä, koska Neiran allergiat saattavat hävitä murrosiän myötä, niin kuin ihmisilläkin. Toisille ihmisille puhkeaa nuorena pahat allergiat jotka iän kanssa häviävät, joten odottelen toivon kanssa, että jos Neiralla kävisi niin hyvä tuuri, että allergiat tosiaan häviävät.

Prioriteettinani on nyt ylläpitää Neiran elämänlaatu hyvänä. Kesällä Neira oli aika ankea, kun ei antibiootti kauheasti auttanut allergiaan. Kutinaan kyllä, mutta se oli todella kipeä. Toista sellaista kesää en Neiralle tahdo ja pyrin ennaltaehkäisemään sen hyvillä valmisteluilla. 

Kun vuodenvaihteen jälkeen valmistun, niin olisi tarkoitus alkaa treenaamaan koirien kanssa taas ahkerammin. Neiralle olen suunnitellut agilityn jatkamista. Se niin nauttii siitä. Emme kuitenkaan aseta mitään kisa tavoitteita, koska Neira ei kuitenkaan tule pystymään näillä näkymin kisaamaan, kun kortisoni on dopingainelistalla.4 kommenttia:

  1. Voi teitä <3

    Tsemppiä kovasti! Miten voikaan olla moinen allergialista yhdellä koiralla enkä moisista ruoho ym. allergioista ole kuullutkaan. Toivottavasti ne häviävät tai edes lievenevät murrosiän myötä..

    VastaaPoista
  2. On kyllä niin ikävän kuuloisia Neiran allergiat ja oireet! :( Ei kyllä kenellekään koiralle moista listaa soisi.. Tsemppiä teille jatkoon!

    VastaaPoista