perjantai 24. tammikuuta 2014

Tokotreenit

Tarkoituksena olisi saada treeni-inspikset jälleen kohdilleen. Eläinkoulutuskeskuksesta ollaan haettu hyvät vinkit ja nyt eikun toteuttamaan itseään. Viena on ollut kahdesti mukana lähipäivillä ja siellä ollaan onnistuttu hyvin häiriöstä huolimatta. Meillä oli siis siellä yleisöä kurssitovereista eikä Viena välittänyt heistä. Muutaman kerran Viena säikähti sermin takaa kuuluvia ääniä ja hälyytti hetken. Lopulta Viena kuitenkin rauhoittui ja pystyimme jatkamaan kursseilua.

Vienalla on siis tähän asti hallussa sivulletulo, jossa täytyy vielä hieman hinkata asentoa täydelliseksi, mutta uskon kyllä että se sieltä vielä tulee. Minun ongelmanani yleensä on ollut se, että harjoittelen niin harvoin koiran ollessa nuorempi, että kasvun aika sivulletulon treenaamisesta tulee hieman hankalaa kun koira on koko ajan eri kohdassa. Nyt Viena on kasvanut täyteen mittaansa (luulisin) joten on ihan turvallista ruveta hinkkaamaan kunnolla.

Viena osaa mennä maahan sivullani, edessäni ja siellä sun täällä muutenkin. Olen hieman aloittanut jäävien tekemistä ja Vienan kanssa olemme yhä alussa, mutta eiköhän se tästä lähde etenemään. Pääsemme toistaiseksi niin pitkälle, että käsken sen maahan, steppaan hetken paikoillani, palkkaan ja vapautan. Vielä en ole kokeillut askelien ottamista, mutta eiköhän sekin tästä lähde liikkeelle.

Eteentulo oli aikoinaan yksi ensimmäisistä asioista joita Vienalle opetin. Se istuu yhä Vienan selkärangassa, mutta sana on unohtunut. Täytyy siis opettaa vihjeen- liittämistä uudestaan. Teen varmaan ensin niin, että liitän vihjeen käsimerkkien yhä ollessa paikoillaan. Vihjeen uudelleen liitettyäni alan pikkuhiljaa häivyttää käsimerkkejä pois. Minulla on siis kädet sylissäni siinä kohdassa missä haluan Vienan istuvan. Käsimerkit eivät rally-tokossa onneski haittaa, mutta tulevaisuuden pk- puolella ei käsimerkit ole sallittuja joten ne täytyy lopulta häivyttää pois.

Seuruussa olemma vasta aika alussa. Viena seuraa täydellisesti vain muutaman askeleen, mutta siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Se on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Aluksi ajattelin, että voisin kokeilla imuttamista, mutta katson miten intensiiviseki saan Vienan seuruun näin ja sitten jos lelupalkalla saisi siitä vielä paremman näköisen.

Tarkoitus olisi saada tänä vuonna päästyä edes rally-tokoon sen virallistuttua ja sitten katselen hieman, jos innostuisin treenaamaan Vienaa BH- koe kuntoon. Mutta rally-tokoa jos ainakin saisi tehtyä.


2 kommenttia: