tiistai 9. lokakuuta 2012

Neiran kaverit

Neiralla on oikeastaan ehkä neljä parasta kaveria: Kiira, Samba, Prinssi ja naapurin Ora.

Kiiran kanssahan Neira asuu, joten Kiira on Neiran ehdottomia suosikkeja. Neira hieman ahdistuu hihnalenkissä, jos Kiira jotuu turhan kauas meistä ja onhan Kiiran omistajakin Neiralle tärkeä. Neira leikkii Kiiran kanssa joka aamu. Tytöt leikkivät ihan kivasti ja tosiaan päivittäin he painivat olohuoneessa ja välillä Neiran pentuhepuleiden aikana rallia juostaan ympäri taloa.  Ulkona Neira ja Kiira lähinnä juoksevat kuin kaksi aivotonta apinapaimenta. Kiira on Neiralle todella tärkeä kaveri ja Neira tykkääkin matkia Kiiraa. Se katselee temppuja vanhemmalta koiralta ja yrittää kalastaa nakkeja näin.

Samba on Neiralle toiseksi tärkein kaveri. Samban kanssa Neira leikkiikin oikein nätisti. He juoksevat kilpaa ja painivat pentumielisinä. Neiralla todella on ikäistänsä seuraa, vaikka Neira tykkääkin vain juoksennella. Samba on Neiralle se pentuajan paras kaveri ja he ovat kasvaneet yhdessä. Neira ja Samba ovat sellainen riiviö kaksikko, että oksat pois. Samban kyläillessä tämä nuori pentukaksikko ei juuri muuta tee kuin paini, ärise ja sitten molemmat sammuvat kuin lyhdyt. Hulvatonta katseltavaahan he ovat kuitenkin! 

 
Prinssillä ja Neiralla on sellaista outoa murinaleikkiä. Prinssi murisee ja urisee Neiralle ärisevään sävyyn ja välillä mietityttää leikkivätkö nämä kaksi, vai onko se vain teppelua. Leikissä on kuitenkin  niin paljon leikkikumarruksia, että ei voi olla kuin varma, että se on leikkiä. Prinssi ja Neira juoksivat tänäänkin kuin kaksi kahjoa Haarajoen lätäkköä ympäri. Neira ja Prinssi ovat sen verran itsenäinen kaksikko, että uskaltavat irtautua meistä omistajista. Neiralla ja Prinssillä on siis todella vauhdikkaat, äänekkäät ja riehakkaat leikit. Mahtavatkohan Neiran ja Samban leikit muuttua samanlaisiksi?

Ora puolestaan on sellainen puolituttu tuttava, jolle Neira on kelvannut leikkiseuraksi vasta kasvettuaan. Ora on itsekin n. 7kk pentu ja Neira on sen 4kk, joten pentujahan nuo molemmat siis ovat. Heidän leikkinsä on ärinää ja juoksentelua. Ora tykkää juosta kepin kanssa karkuun muita koiria ja Neira on niin tyhmä, että se lähinnä tykkää vain juosta perässä. Pentuni viihtyy todella juostessa muiden perässä tai edellä. Neira ei niinkään suorastaan kepeistä välitä, mutta tykkää juoksennella päättömästi muiden seurassa tai heidän perässään. Neiran fysiologia ei vielä oikein salli kaikkia tiukkia mutkia, joten on todella hauskaa katsella kun kaikki aikuisemmat koirakot, tai vikkelä ja ketterä Samba kääntyvät kymmenen ennen kuin Neira kerkeää kaartaa loppuun. On ihme, että Neira ei ole kompastunut useammin omiin jalkoihinsa! Tänäänkin oli todella hauskaa, kun olimme Haarajoella Oran, Prinssin, Samban ja Kiiran kanssa. Kaikki muut tulivat kukkulaa alas ja kaarsivat kauniisti meidän luokse Neiran yhä jatkaessa omaa kierrostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti