tiistai 6. marraskuuta 2012

Isosiskon hyvät ja huonot puolet

Neiran kasvaessa olen huomannut hyvät ja huonot puolet siinä, että talossa on useampi kuin yksi koira. Viittaan tässä postauksessa kämppikseni belgianpaimenkoiraan Kiiraan.Neira on nyt asunut meillä kolme kuukautta ja onkin kasvamassa hurjaa vauhtia aikuiseksi. Ainakin omasta mielestään. Neira on oppinut hyviä ja huonoja tapoja Kiiralta. Niitä onkin kuullut jos jonkinmoisia muiltakin. Hyviä ja huonoja puolia monen koiran kanssa. Hyvistä puolista kuulee enemmän ja minä olen myös samaa mieltä. Vanhemmasta koirasta on ollut minusta enemmän hyötyä kuin haittaa.

Esimerkiksi sisäsiisteys oli varmaan yksi ehdottomasti hyviä puolia kahden koiran taloudessa. Neira matki ulkona Kiiraa välittömästi. Kiiran tehdessä tarpeensa ja Neira teki perässä. Myös monet temput on ollut helpompi Neiralle opettaa (ainakin siltä tuntuu). Tietysti oma naksutinsormi on ollut herkempi ja on ollut helpompaa napata ensin harjoiteltuani jonkin verran Kiiran kanssa. Minusta  tuntuu, että Neira on oppinut myös katsomalla vierestä ja sen jälkeen kokeilemalla itse. Muita hyviä puolia löyden esimerkiksi kävelylenkeiltä. Neira hiljenee nopeammin, kun Kiira ei hauku vieressä. Yleensä Kiira pysyy hiljaa, vaikka Neira haukkuu vierasta postilaatikkoa. Lenkeilläkin on helpompaa, kun Kiira ei vedä hinassa, niin Neirakin on rauhallisempi.

Huonoja puolia on esiintynyt esimerkiksi yksinjäädessä. Kiiralla on nuorena ollut tarvetta tuhota kaikkea, mutta se helpottui lelujen ja luiden lisääntyessä. Neira on nyt 5kk eikä minulla tai kämppiksellä ole aavistustakaan, että onko lisääntynyt tuho Neiran 5kk riehumisen lisääntymistä vai onko Kiira tavallaan aloittanut uudestaan? Kolmas teoria tietysti on, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Kiira ei valitettavasti aina ole joukon älykkö. Kiira yleensä matkii, joten ongelma saattaa olla myös se, että Kiira matkii Neiraa. Tai, että kaksikko keksii yhdessä tehdä kaikkea typerää, kuten availla ovia ja muuta ei niin toivottua!

Neiralla on lähiaikoina ollut tarvetta kanniskella, pureskella ja syödä kaikkea turhaa. Tämä viittaa siihen, että lisääntyneet tuhot kotona olisivat mahdollisesti Neiran tekemiä. Mitään ei kuitenkaan voi sanoa varmasti, koska emme ole kotona katsomassa. Tuhojen saldot tähän asti: Neiran rekisteripaperit on tuhottu ja yksi hihna on purtu poikki. Lisäksi tavaroita on hieman siirrelty ja ovenkarmeja nakerreltu.

2 kommenttia:

  1. Isosiskosta/veljestä tosiaan on hyötyä! Meilläkin Sinister opettaa kakarat ja helpolla pääsee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu-u! Siltähän tuo on näyttänyt ja olen ollut ihan että häh? :D

      Poista